Κόσμος

Στους 1.301 οι νεκροί στο φετινό χατζ στη Μέκκα όπως ανακοίνωσε το Ριάντ

Ο υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας Φάζαντ Αλ Τζαλάτζελ ανακοίνωσε νωρίτερα την Κυριακή (23/6/24) ότι 1.301 προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του φετινού χατζ, διευκρινίζοντας ότι οι περισσότεροι δεν είχαν άδειες για να παρευρεθούν στο ετήσιο μουσουλμανικό προσκύνημα στη Μέκκα.

«Δυστυχώς, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 1.301, από τους οποίους το 83% δεν τους είχαν λάβει άδεια να κάνουν το χατζ. Είχαν διανύσει μεγάλες αποστάσεις κάτω από τον ήλιο, χωρίς να έχουν κατάλληλο καταφύγιο ή ανέσεις», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας για τους προσκυνητές στη Μέκκα.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και πολλοί ηλικιωμένοι και άλλοι που έπασχαν από χρόνια νοσήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χαμάς: Ο Νετανιάχου συνεχίζει να λέει μία «σειρά από ψέματα προσπαθώντας να αποκρύψει την αλήθεια»
Ο Νετανιάχου, από την πλευρά του είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να καταλάβει τη Γάζα, αλλά να «την απελευθερώσει από τη Χαμάς», κατηγορώντας τους επικριτές του για «παγκόσμια εκστρατεία ψεμάτων»
Μαχητές της Χαμάς
«Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για τη Γάζα» - Κοινή δήλωση Ελλάδας και άλλων 4 χωρών
Με κοινή τους δήλωση οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 5 χωρών καταδίκασαν την απόφαση του Ισραήλ να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα - «Ανθρωπιστική καταστροφή αδιανόητου μεγέθους»
Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ 10