Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Στρασβούργο: Ισχυρή έκρηξη σε αποθήκη σιτηρών – Τέσσερις τραυματίες – Ατύχημα λένε οι αρχές

Στρασβούργο:  Ισχυρή έκρηξη σε αποθήκη σιτηρών – Τέσσερις τραυματίες – Ατύχημα λένε οι αρχές

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι τραυματίστηκαν -τρεις εκ των οποίων σοβαρά- από έκρηξη σε εγκαταστάσεις τροφίμων σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό της γαλλικής αστυνομίας – Σύννεφα καπνού κάλυψαν την περιοχή, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν -οι τρεις εξ αυτών σοβαρά- από την έκρηξη σε αποθήκη σιτηρών που σημειώθηκε γύρω στις 09:30 σήμερα Τετάρτη το πρωί στην περιοχή του Στρασβούργου στις όχθες του Ρήνου, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό της αστυνομίας την οποία επικαλέστηκε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περίπου 70 πυροσβέστες και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εστάλησαν στο σημείο της έκρηξης που προκάλεσε σύννεφα καπνού και πυρκαγιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι τελευταίες εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο κατά πάσα πιθανότητα για ατύχημα.

Όπως μετέδωσε το γαλλικό ενημερωτικό δίκτυο “France Info”, ο χώρος είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας “Silostra”, που έχει έδρα στο λιμάνι του Ρήνου.

Η “Silpostra” ανήκει με τη σειρά της στον κρατικό όμιλο “Comptoir Agricole”, αγροτικό συνεταιρισμό στην Ανατολική Γαλλία, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.

Η Γαλλία είναι η μεγαλύτερη χώρα στην παραγωγή και εξαγωγή σιτηρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ρήνος αποτελεί μια σημαντική διαδρομή για τη μεταφορά σιτηρών από την ανατολική Γαλλία σε χώρες της βόρειας Ευρώπης όπως η Γερμανία και η Ολλανδία.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις