Κόσμος

Στρατιωτική Ακαδημία δέχτηκε μετά θάνατον 15χρονο που πέθανε στο μακελειό της Φλόριντα

Ένα από τα θύματα του μακελειού στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, ο Πίτερ Ουάνγκ, έγινε δεκτό μετά θάνατον από την στρατιωτική Ακαδημία του Γουέστ Πόιντ, η οποία έκανε έτσι πραγματικότητα το όνειρο που είχε όταν ήταν εν ζωή.

Ο 15χρονος μετείχε ήδη στο πρόγραμμα εκπαίδευσης εφέδρων αξιωματικών του αμερικανικού στρατού, που είναι γνωστό ως ROTC (Εκπαιδευτικό Σώμα Εφέδρων Αξιωματικών), προτού πεθάνει σαν ήρωας στην σφαγή στο σχολείο της Φλόριντα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πέθανε για να σώσει τους συμμαθητές του

Οι συμμαθητές του διηγήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης ότι πέθανε ενώ κρατούσε ανοιχτή μια πόρτα για να επιτρέψει σε άλλους μαθητές να γλιτώσουν από τον 19χρονο που είχε ανοίξει πυρ εναντίον τους, ο οποίος σκότωσε συνολικά 17 ανθρώπους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Οι αξιωματούχοι του Γουέστ Πόιντ δήλωσαν ότι η κίνησή τους αυτή γίνεται για να τιμήσουν “τις ηρωικές πράξεις” του Πίτερ Ουάνγκ την ημέρα του φονικού στο σχολείο του.

Το Γουέστ Πόιντ, η παλαιότερη στρατιωτική ακαδημία των ΗΠΑ, διευκρίνισε εξάλλου σε ανακοίνωσή της ότι δεν δέχεται σπουδαστές μετά θάνατον παρά μόνον σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.

Την περασμένη Τετάρτη 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν στο λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντα όταν ο 19χρονος, πρώην μαθητής του σχολείου, Νίκολας Κρουζ άνοιξε πυρ με ημιαυτόματη καραμπίνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανικό το «ύποπτο» drone που συνετρίβη σε λίμνη στη Λιθουανία - Ξέφυγε από την πορεία του
Η Λιθουανία, που είναι χώρα μέλος του NATO, ζήτησε πέρυσι από τη συμμαχία ενίσχυση της αντιαεροπορικής της άμυνας αφότου στρατιωτικά drones από τη Λευκορωσία έπεσαν στο έδαφός της δύο φορές τον Ιούλιο του 2025
Drone
«Φρένο» του Ιράν στον Τραμπ για τις διαπραγματεύσεις: «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι την πλήρη νίκη»
«Οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις του Ιράν είναι περήφανες και ακλόνητες στην υπεράσπιση της ακεραιότητας του Ιράν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης του Ιράν
Φρουροί της Επανάστασης
Ο Τραμπ θέλει συμφωνία με το Ιράν – «Απίθανη η επιτυχία των συνομιλιών», λένε Ισραηλινοί αξιωματούχοι
Ισραηλινοί κύκλοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς τις πιθανότητες επιτυχίας, επισημαίνοντας ότι η Τεχεράνη δύσκολα θα αποδεχθεί βασικές προϋποθέσεις που θέτει η αμερικανική πλευρά
Ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό