Κόσμος

Süddeutsche Zeitung: Σκληρή γλώσσα των ηγετών της Ε.Ε κατά της Τουρκίας

Στις Ελληνουτουρκικές σχέσεις και στην συζήτηση που έγινε για το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής αναφέρεται η Süddeutsche Zeitung.

H εφημερίδα Süddeutsche Zeitung κάνει λόγο για σκληρή γλώσσα της Ε.Ε απέναντι στην Τουρκία, με την οποία οι σχέσεις είναι ήδη τεταμένες.

“Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων κατηγορούν τη χώρα για “συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες” και εννοούν την τουρκική τακτική στη διαμάχη με την Ελλάδα και την Κύπρο. Τον Φεβρουάριο πλοίο του τουρκικού ναυτικού εμβόλισε ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο.

Επιπλέον στα ανοιχτά της Κύπρου το τουρκικό ναυτικό εμπόδισε ερευνητικό σκάφος του ιταλικού ομίλου πετρελαίου EΝΙ, το οποίο βρισκόταν εκεί για έρευνες υδρογονανθράκων. Η Τουρκία ζητά τη συμμετοχή των Τουρκοκύπριων στην εκμετάλλευση των πόρων.

Τα ευρωπαϊκά κράτη εξέφρασαν την “απόλυτη αλληλεγγύη” τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο και ζήτησαν επειγόντως από την Τουρκία να σταματήσει “αυτές τις ενέργειες και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην έρευνα και εξόρυξη φυσικών πόρων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου”». γράφει η Süddeutsche Zeitung.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός ανώτατος διοικητής του Βορείου Στόλου της Ρωσίας κατά τη συντριβή του An-26 στην Κριμαία
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, η συντριβή του Antonov-26, που βρισκόταν σε υπηρεσία από το τέλος της δεκαετίας του 1960 και είχε χρησιμοποιηθεί και από αεροπορικές εταιρείες για την μεταφορά φορτίου
O Αλεξάντερ Οτροσένκο
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters 6
Νεκρός ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης – Νέες ισραηλινές επιδρομές στη Βηρυτό
Διπλωμάτες των ΗΠΑ, του Ιράν και χωρών της περιοχής συζητούν πιθανή κατάπαυση του πυρός για 45 ημέρες, που θα μπορούσε να οδηγήσει στο οριστικό τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με το Axios
Επιθέσεις στη Βηρυτό 7
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ