Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σχέδια επί χάρτου Τραμπ και Τζόνσον για επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την πανδημία

Τραμπ - Τζόνσον

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συμφώνησαν στην ανάγκη μιας συντονισμένης διεθνούς απάντησης στην πανδημία του νέου κορονοϊού, ανέφεραν η Ντάουνινγκ Στριτ και ο Λευκός Οίκος σε ξεχωριστές ανακοινώσεις.

Ο Τζόνσον, που νοσηλεύτηκε έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό, ανέφερε στον Τραμπ ότι «αισθάνεται καλύτερα και βρίσκεται σε πορεία ανάρρωσης», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Τραμπ και Τζόνσον «επιβεβαίωσαν εκ νέου τη στενή τους συνεργασία μέσω της G7 και της G20 για την επαναλειτουργία των παγκόσμιων οικονομιών και να διασφαλιστεί πως η ιατρική περίθαλψη και προμήθειες να φτάσουν σε όσους έχουν ανάγκη», πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος. Οι δύο άνδρες επίσης συζήτησαν για το εμπόριο.

«Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, μεταξύ άλλων την υπογραφή το ταχύτερο δυνατό μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου», δήλωσε μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη του Ιανουαρίου και μια συμφωνία με τις ΗΠΑ αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση Τζόνσον.

Πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις