Κόσμος

Σχεδόν 500 νεκροί από την φονική κατολίσθηση στην Σιέρρα Λεόνε

499 σορούς έχουν ανασύρει οι ομάδες διάσωσης στην Σιέρρα Λεόνε από τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η φονική κατολίσθηση που έπληξε την περασμένη εβδομάδα το Φριτάουν, την πρωτεύουσα της χώρας.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει ήδη στην ταφή 461 σορών στο νεκροταφείο Ουότερλου, κοντά στην περιοχή όπου έγιναν οι μαζικές ταφές των θυμάτων του ιού Έμπολα, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 4.000 ανθρώπων το διάστημα 2014- 2016.

Άλλα 38 πτώματα εντοπίστηκαν σήμερα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής ιατροδικαστής Σένεχ Ντουμπούγια, με αποτέλεσμα ο επίσημος απολογισμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους 499.

sieraLeone

Την Παρασκευή ο Ερυθρός Σταυρός έκανε γνωστό ότι πάνω από 600 άνθρωποι αγνοούνται.

Τα μέλη των υπηρεσιών διάσωσης συνέχισαν και σήμερα τις απεγνωσμένες προσπάθειες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, αν και οι πιθανότητες να βρουν επιζώντες κάτω από τους τεράστιους όγκους λάσπης έχουν εκμηδενιστεί.

Στόχος των αρχών είναι η ανάσυρση των νεκρών κάτω από τα χαλάσματα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μόλυνσης του νερού και εξάπλωσης ασθενειών.

siera leone

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξεσπάσει επιδημία χολέρας» τόνισε ο Σάμιουελ Τουράι, αξιωματούχος στο υπουργείο υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Μεγάλη μέρα στον Λευκό Οίκο» δηλώνει ο Τραμπ πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε στο Truth Social μια πρωτοφανή σύνοδο στην Ουάσινγκτον, όπου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν ενιαίο μέτωπο απέναντι στη Μόσχα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Νροναλντ Τραμπ
Σενάρια για τριμερή συνάντηση Τραμπ, Ζελένσκι, Πούτιν μέσα στις επόμενες ημέρες
Αμερικανοί διπλωμάτες προειδοποίησαν τους Ευρωπαίους ομολόγους τους να είναι έτοιμοι για τριμερή συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο τις επόμενες ημέρες - Ο Τζέι Ντι Βανς θα συμμετάσχει στη σύνοδο στον Λευκό Οίκο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο έλεος 20 πυρκαγιών η Ισπανία - Η ΕΕ κινητοποιεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις
Η νότια Ευρώπη και η μεσογειακή λεκάνη βιώνουν μία από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών που έχουν καταγραφεί ποτέ - Στη δυσκολότερη θέση Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, Σλοβακία και οι βαλκανικές χώρες
Πυροσβέστες