Κόσμος

Συγκίνηση στην κηδεία του μεγάλου Μοχάμεντ Άλι! Δείτε ζωντανή εικόνα

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στο Λούισβιλ του Κεντάκι, γενέτειρα του εμβληματικού Μοχάμεντ Άλι για να του πουν το τελευταίο αντίο. Φορτισμένη συναισθηματικά η όλη τελετή με ανθρώπους κάθε ηλικίας να τιμούν ίσως τον μεγαλύτερο μποξέρ όλων των εποχών.

Χθες, Πέμπτη, χιλιάδες άνθρωποι, φίλοι, συγγενείς, φίλαθλοι και απλοί θαυμαστές του Μοχάμεντ Άλι παρέστησαν στη μουσουλμανική τελετή που οργανώθηκε στη μνήμη του μεγάλου πυγμάχου και προσευχήθηκαν πάνω από τη σορό του ανθρώπου που αγωνίστηκε μέσα στα ρινγκ για τη νίκη και έξω από αυτά για την ειρήνη.

Η ζανάζα (σ.σ. στα αραβικά), τελέστηκε στην αίθουσα συνεδρίων του Φρίντομ Χολ, στο ίδιο συγκρότημα όπου ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών νίκησε τον Γουίλι Μπέσμανοφ το 1961, στον τελευταίο αγώνα που έδωσε στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

Την τελετή παρακολούθησαν 14.000 άνθρωποι κάθε φυλής και δόγματος. Σχεδόν όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν κατ’ επανάληψη στον Άλι χαρακτηρίζοντάς τον “πρωταθλητή του λαού”.

Σήμερα, ημέρα της κηδείας, η ανταπόκριση του κόσμου είναι ακόμη πιο συγκινητική. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν βρεθεί στη γενέτειρα του Μοχάμεντ Άλι.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την τελετή

 

Πολλοί έχουν σπεύσει στο σπίτι όπου μεγάλωσε ο εμβληματικός πυγμάχος, για να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο.

Στην ευρύτερη περιοχή, μικροί και μεγάλοι τιμούν με την παρουσία τους τον “τεράστιο” αυτό αθλητή και άνθρωπο, που σημάδεψε για πάντα την ανθρωπότητα με τις αξίες που πρέσβευε σε ολόκληρη τη ζωή του.

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν