Κόσμος

Συγκλονιστική ιστορία ενός 8χρονου ανάπηρου κοριτσιού από τη Συρία – Περπατούσε με κονσερβοκούτια – video – [pics]

Παγκόσμια συγκίνηση για την μικρούλα Μάγια Μερχί, που γεννήθηκε χωρίς πόδια και αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί κονσερβοκούτια ως προσθετικά μέλη στον καταυλισμό όπου ζούσε στην επαρχία Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία.

Αφού οι εικόνες της 8χρονης Μάγια από τη Συρία να προσπαθεί να μετακινηθεί με τα αυτοσχέδια προσθετικά μέλη που της είχε κατασκευάσει ο πατέρας της από κονσερβοκούτια, άγγιξαν την παγκόσμια κοινή γνώμη, ένας ειδικός στην Τουρκία υποσχέθηκε να τη βοηθήσει να περπατήσει.

Ο πατέρας της, ο Μοχάμεντ Μερχί, ο οποίος πάσχει από την ίδια γενετική ασθένεια, έφυγε από το Χαλέπι για να γλιτώσει από τις ένοπλες συγκρούσεις μαζί με τη σύζυγο και τα έξι τους παιδιά και αναζήτησε καταφύγιο στην ανταρτοκρατούμενη Ιντλίμπ.

“Αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις, κυρίως το να μετακομίσουμε από εκεί που μέναμε σε σκηνές (…) Γενικά η κατάσταση ήταν δύσκολη”, σχολίασε ο 34χρονος.

“Δεν μπορούσε να περπατήσει, οπότε έπρεπε να φτιάξουμε κάτι για να προστατεύσουμε τα πόδια της από το έδαφος”, πρόσθεσε αναφερόμενος στα αυτοσχέδια προσθετικά μέλη που έφτιαξε.

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι για τα παιδάκια στη Συρία

Ο Τούρκος ειδικός στα προσθετικά μέλη Μεχμέτ Ζεκί Κουλτσού μάλιστα απέρριψε τις προτάσεις για τη συγκέντρωση δωρεών για την επέμβαση, τονίζοντας ότι θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος.

Τώρα οι γιατροί ελπίζουν ότι η Μάγια θα μπορέσει να περπατήσει κανονικά με τα νέα προσθετικά της μέλη σε τρεις μήνες, ενώ τόνισαν ότι η αποφασιστικότητα του πατέρα της έκανε το έργο τους πιο εύκολο καθώς το κορίτσι συνήθισε να περπατά έστω και με τα κονσερβοκούτια.

“Έκανε τα πάντα για να κάνει το παιδί να περπατήσει και ο Θεός τον βοήθησε”, είπε ο Κουλτσού. “Κανονικά κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να περπατήσει με αυτά τα αυτοσχέδια μέλη”.

Τώρα και ο πατέρας της θα υποβληθεί σε επέμβαση για προσθετικά μέλη στην Τουρκία. Εξήγησε ότι η επέμβαση της κόρης του ήταν πιο σημαντική από τη δική του, για να μπορέσει να αυτονομηθεί.

“Ονειρεύομαι να τη δω να περπατά, να πηγαίνει στο σχολείο και να επιστρέφει χωρίς να υποφέρει”, είπε.

Syria
πηγή Reuters
Syria
πηγή Reuters
Syria
πηγή Reuters

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ & Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντινούπολη: Πεθερά σκότωσε τη νύφη της με δύο σφαίρες στο κεφάλι – «Καθάρισα την τιμή μου» φώναζε
Η 58χρονη πυροβόλησε τη νύφη της, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της και φώναζε «σκότωσα τη νύφη μου, καθάρισα την τιμή μου» ενώ περίμενε τους αστυνομικούς καπνίζοντας τσιγάρο
ISTANBUL - MAY 01: Group of Turkish Policemen going in a street of Istanbul on May 01. 2024 in Turkey
Επιχειρηματίας στην Τουρκία δολοφόνησε 26χρονη δικηγόρο γιατί του έκανε μήνυση για χρέη προς την αδελφή της
Το απόγευμα της Δευτέρας ο δράστης φέρεται να έστησε ενέδρα στις δύο γυναίκες, την ώρα που βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό τους έξω από οικογενειακή αποθήκη
Η άτυχη δικηγόρος
Ο Τραμπ απειλεί να μειώσει ακόμη περισσότερο τους Αμερικανούς στρατιώτες στη Γερμανία προκαλώντας οικονομικό πλήγμα στο Βερολίνο
«Θα τους μειώσουμε πολύ ακόμη» και θα «μειώσουμε πολύ περισσότερους από 5.000», είπε ο Τραμπ - Η οικονομική δύναμη των Αμερικανών στρατιωτών στη Γερμανία εκτιμάται σε περίπου δύο δισ. δολάρια τον χρόνο
Αμερικανικός στρατός 6
Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί στις ΗΠΑ
Πρόκειται για 25 αρχαία νομίσματα, που χρονολογούνται από την αρχαία ελληνική, τη ρωμαϊκή και τη βυζαντινή περίοδο, καθώς και έναν μαρμάρινο κορμό του Ασκληπιού, του Έλληνα θεού της ιατρικής
Πηγή φωτογραφίας: U.S. Immigration and Customs Enforcement 5
Μήνυμα Τραμπ για επανέναρξη του πολέμου: «Θα μελετήσω την πρόταση του Ιράν, αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμη το τίμημα»
«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν αποδεκτό, διότι δεν έχουν πληρώσει επαρκές τίμημα για όσα έχουν κάνει στην ανθρωπότητα, και στον κόσμο, τα τελευταία 47 χρόνια», είπε ο Τραμπ για το Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ