Κόσμος

Συγκλονιστικό βίντεο μέσα από το φλεγόμενο αεροπλάνο της Emirates – Ουρλιάζουν: Πηδήξτε πηδήξτε

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο από το εσωτερικό του Μπόινγκ 777 της αεροπορικής εταιρείας Emirates, το οποίο έπιασε φωτιά μετά την προσγείωσή του χθες, αποτυπώνει το χάος που επικράτησε καθώς οι επιβάτες προσπαθούν να πάρουν τις αποσκευές τους από τα ντουλάπια πάνω από τα καθίσματά τους ενώ μια γυναίκα, προφανώς μια αεροσυνοδός, τους φωνάζει να απομακρυνθούν από το αεροσκάφος.

«Πηδήξτε, πηδήξτε! Πηδήξτε! Αφήστε τις αποσκευές σας πίσω!» φωνάζει η γυναίκα, δευτερόλεπτα αφού το αεροπλάνο στο οποίο έχει ήδη εκδηλωθεί η φωτιά καταφέρει να προσγειωθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι προερχόμενο από το Τιρουβανανταπουράμ στη νότια Ινδία.

Στους διαδρόμους του αεροσκάφους επικρατεί συνωστισμός, κάποιοι φωνάζουν και οι μάσκες του οξυγόνου πέφτουν από την οροφή της καμπίνας των επιβατών. Ο φωτισμός επιπλέον είναι χαμηλός καθώς τα ηλεκτρικά φώτα έχουν σβήσει.

Ο επιβάτης που κατέγραψε τις σκηνές με την κάμερά του συνεχίζει τη βιντεοσκόπηση τη στιγμή που πέφτει στον φουσκωτό διάδρομο εκκένωσης από μια πόρτα του αεροσκάφους, ενώ διακρίνεται το φτερό του αεροσκάφους, όπου είναι εμφανές ότι ένας κινητήρας έχει πιάσει φωτιά. 

Αφού αποβιβαστούν, οι επιβάτες φωνάζουν καθώς αναζητούν τους συγγενείς τους και ο ένας βοηθάει τον άλλο να απομακρυνθεί από το σημείο.

Οι 300 επιβαίνοντες, πλήρωμα και επιβάτες, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, όμως ένας πυροσβέστης σκοτώθηκε στο έδαφος.

Την ίδια ώρα τα προβλήματα στις πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα στον κόσμο, συνεχίζονται και σήμερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία και διαχειρίστρια του αεροδρομίου Dubai Airports.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, σε δελτίο τύπου, την ακύρωση μετά το ατύχημα 237 πτήσεων, αναχωρήσεων και αφίξεων. Είκοσι τέσσερις πτήσεις εξετράπησαν προς άλλα γειτονικά αεροδρόμια, πρόσθεσε η διαχειρίστρια εταιρεία επισημαίνοντας ότι η ομαλή λειτουργία θα αποκατασταθεί σε διάστημα 48 ωρών.

Η Dubai Airports πρόσθεσε ότι το αεροδρόμιο του Ντουμπάι συνεχίζει να λειτουργεί με «μειωμένες δυνατότητες», καθώς χρησιμοποιείται μόνο μία πίστα εκ των δύο για τις προσγειώσεις- απογειώσεις αεροσκαφών.

Από την πλευρά της η αεροπορική εταιρεία Emirates, που ανήκει στο εμιράτο του Ντουμπάι, γνωστοποίησε ότι οι «πτήσεις της θα διεξάγονται με προβλήματα τις επόμενες 36 ώρες», υπενθυμίζοντας ότι το αεροδρόμιο είχε παραμείνει κλειστό για 6 ώρες την Τετάρτη.

Χθες ακύρωσε 27 πτήσεις και εξέτρεψε προς άλλα αεροδρόμια άλλες 23, γεγονός που επηρέασε 23.000 επιβάτες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια του ατυχήματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ώρα της κρίσης για Φον ντερ Λάιεν και Pfizergate: Στο Ευρωδικαστήριο τα SMS της με τον Άλμπερτ Μπουρλά για τα εμβόλια της COVID-19
Η απόφαση της Τετάρτης (14.05.2025) θα κρίνει αν η Κομισιόν παραβίασε τους κανόνες διαφάνειας με την άρνησή της να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της συνομιλίας
Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν 1
Βαθαίνει το γεωπολιτικό ρήγμα Ρωσίας και Δύσης μετά το «τελεσίγραφο» για την Ουκρανία: Διπλωματία με χαρτομάντιλα και θεωρίες κοκαΐνης
Η Μαρία Ζαχάροβα υιοθετεί τοξική ρητορική ενόψει συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη - Έξαλλος ο Μεντβέντεφ με Μακρόν και Δύση - Συνεδριάζουν οι ευρωπαίοι στο Λονδίνο
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 4