Κόσμος

Συγκρούσεις με τουλάχιστον 7 νεκρούς στα ανατολικά της Ουκρανίας

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν στην ανατολική Ουκρανία, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη οκτώ, την ώρα που εκπρόσωποι της ουκρανικής κυβέρνησης και των φιλορώσων αυτονομιστών αναμένεται να συναντηθούν στη Λευκορωσία για να συζητήσουν την εύθραυστη εκεχειρία στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του Ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Αντρίι Λισένκο δήλωσε ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και ακόμη τρεις τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό έξι στρατιωτών που αγνοούνται, πρόσθεσε ο Λισένκο.

Στις πόλεις Ντονέτσκ και Μακιίβκα τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν από τα πυρά πυροβολικού, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο Λισένκο επεσήμανε ότι οι αυτονομιστές αντάρτες παραβίασαν την εκεχειρία βάλλοντας εναντίον κυβερνητικών θέσεων σε τουλάχιστον 17 περιοχές τις τελευταίες 24 ώρες.

Οι αντάρτες από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι απλώς ανταπέδωσαν τα πυρά όταν δέχθηκαν επίθεση από τον κυβερνητικό στρατό. Παράλληλα ένας διοικητής δήλωσε στο Interfax ότι δύο πολίτες σκοτώθηκαν στην πόλη Σλοβιανοσέρμπσκ στην επαρχία Λουχάνσκ και δύο μαχητές τραυματίστηκαν.

Παρά τις συγκρούσεις αντιπρόσωποι του Κιέβου και των ηγετών των αυτονομιστών αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου αργότερα σήμερα στο Μινσκ.

Ο Αλεξέι Καριάκιν, ένας εκ των επικεφαλής των ανταρτών από το Λουχάνσκ, δήλωσε ότι το βασικό θέμα συζήτησης θα είναι να διασφαλιστεί ότι τηρείται η εκεχειρία. Ειδικός ρόλος θα δοθεί στους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), πρόσθεσε στο πρακτορείο Itar-Tass.

Ο Μίροσλαβ Ρουντένκο, διοικητής των ανταρτών από το Ντονέτσκ, επεσήμανε ότι οι αυτονομιστές θα επιμείνουν στην ανεξαρτησία των Λαϊκών Δημοκρατικών του Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

Την 5η Σεπτεμβρίου οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει στη διάρκεια διαπραγματεύσεων στο Μινσκ να τηρήσουν εκεχειρία επ’ αόριστον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι θα περάσουν από “έλεγχο” της αφοσίωσής τους στη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας

Πέταξαν τον βουλευτή στα σκουπίδια! (video)

Ουκρανία: Πάνω από 600.000 οι εκτοπισμένοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Πέντε πολίτες και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Ντονέτσκ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Σάλος στο Fox News για τις δηλώσεις κατά των αστέγων – Ο Μπράιαν Κίλμιντ ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό του
Ο Μπράιαν Κίλμιντ σόκαρε σε ζωντανή μετάδοση προτείνοντας να χορηγούνται θανατηφόρες ενέσεις σε άστεγους που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές – Μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη
Ο Μπράιαν Κίλμιντ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 3
Οι καύσωνες, οι πλημμύρες και οι ξηρασίες του φετινού καλοκαιριού κόστισαν στην Ευρώπη 43 δισεκατομμύρια ευρώ
Εκτιμάται ότι μέχρι το 2029, τα κόστη που προκλήθηκαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2025 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 126 δισεκατομμύρια ευρώ - Σε δυσκολότερη θέση Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία
Φωτογραφία αρχείου AP Photo