Κόσμος

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην Ιταλία

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στη Ρώμη, το Τορίνο και τη Βενετία, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη λιτότητα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που οργανώνει το τελευταίο διάστημα το κίνημα Φορκόνι των αγροτών και των φορτηγατζήδων.

Φοιτητές εκτόξευσαν χρωμοβόμβες εναντίον αστυνομικών στο Τορίνο, στη βορειοδυτική Ιταλία, η οποία έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και έχει εξελιχθεί στην “εστία” των διαδηλώσεων.

Ακροδεξιοί διαδηλωτές, φορώντας μάσκες στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Ρώμη και κατέβασαν την ευρωπαϊκή σημαία, προτού να επέμβουν οι αστυνομικοί και να τους διαλύσουν.

Στη Βενετία, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να σταματήσουν τις συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και ακροαριστερών διαδηλωτών

Στη Βενετία, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να σταματήσουν τις συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και ακροαριστερών διαδηλωτών κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν και δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στη διαδήλωση αυτή, εξαιτίας της οποίας έκλεισε για την κυκλοφορία μια νέα γέφυρα που συνδέει μεταξύ τους δύο νησιά.

“Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική γιατί πρόκειται για την έκφραση μιας βαθιάς κοινωνικής αναταραχής”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Φλάβιο Ζανονάτο στα εγκαίνια ενός εργοστασίου κοντά στο Μιλάνο. “Πρέπει να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας και να ξαναδώσουμε στη χώρα την ορμή της”, πρόσθεσε.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας στο κέντρο της Ρώμης ετοιμάζεται να προχωρήσει από την Τετάρτη το κίνημα των Φορκόνι

Το κίνημα των Φορκόνι, που έχει ως σύμβολο το δικράνι των αγροτών, ετοιμάζεται να οργανώσει μια επιχείρηση διακοπής της κυκλοφορίας στο κέντρο της Ρώμης από την Τετάρτη και μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, δηλαδή να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές και να αλλάξει πλήρως η πολιτική ηγεσία.

Το κίνημα ξεκίνησε από τη Σικελία και σε αυτό εντάχθηκαν αρχικά αγρότες που δυσανασχετούσαν με την αύξηση των φόρων και φοβούνταν ότι με την εφαρμοζόμενη πολιτική θα εξαφανιστούν οι μικροκαλλιέργειες. Στις τάξεις του έχουν ενταχθεί πλέον τεχνίτες, έμποροι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες οδηγοί και άλλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέλυσαν οι δρόμοι της Ιταλίας! Μπλόκα από χιλιάδες φορτηγά – Συγκρούσεις, πετροπόλεμος και χημικά

Η Ιταλία χτύπησε ρεκόρ ανεργίας μετά το 1977

Ούτε το 2014 θα πληρώσουν φόρο πρώτης κατοικίας οι Ιταλοί

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ενημερώσει από πριν τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο για την επίθεση στο Ιράν αλλά όχι τους Δημοκρατικούς
Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο ειδοποιήθηκαν εκ των προτέρων για τους βομβαρδισμούς. Δεν συνέβη το ίδιο και με τους Δημοκρατικούς συναδέλφους τους
Το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ για την αμερικανική επίθεση στο Ιράν
Διάγγελμα Τραμπ: Αν το Ιράν δεν κάνει ειρήνη, οι μελλοντικές επιθέσεις θα είναι πολύ ισχυρότερες και πολύ πιο εύκολες
«Το Ιράν - ο νταής της Μέσης Ανατολής - πρέπει τώρα να κάνει ειρήνη», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι οι βασικές εγκαταστάσεις πυρηνικού εμπλουτισμού της Τεχεράνης έχουν εξαλειφθεί πλήρως
Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνει διάγγελμα, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, τον Υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο και τον Υπουργό Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ