Κόσμος

Τα συγχαρητήρια και η πρόσκληση Ολάντ προς Κάμερον

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον Ντέιβιντ Κάμερον και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Παρίσι «αμέσως μόλις συγκροτήσει την κυβέρνησή του», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον «προκειμένου να τον συγχαρεί για την επιτυχία του στις βουλευτικές εκλογές» και τον «προσκάλεσε να επισκεφθεί το Παρίσι, αμέσως μόλις σχηματιστεί η κυβέρνησή του» επισημαίνεται σε μία ανακοίνωση του μεγάρου των Ηλυσίων .

«Ο πρόεδρος υπογράμμισε την προσήλωσή του στη βαθιά φιλία που ενώνει τη Γαλλία και τη Βρετανία και στην ενίσχυση της συνεργασίας του σε όλους του τομείς, ιδίως στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού με στόχο να στεφθεί με επιτυχία η Σύνοδος για το Κλίμα (COP 21)» το Δεκέμβριο, προστίθεται στο κείμενο.

Από την πλευρά ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον επιβεβαίωσε ότι ο Φρανσουά Ολάντ του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί το Παρίσι προκειμένου να συζητήσουν ευρωπαϊκά και διεθνούς ενδιαφέροντος θέματα.

Ο Κάμερον αποκάλυψε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του πρωθυπουργικού γραφείου στο Twitter.

«Ο πρωθυπουργός δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον @fhollande ο οποίος τον συνεχάρη για τα αποτελέσματα των εκλογών» αναφέρεται στο μήνυμα.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον «προσεκλήθη να επισκεφθεί το Παρίσι για συνομιλίες σχετικά με την ΕΕ και διεθνή θέματα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: «Δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε εδάφη – Η οπτική μας διαφέρει από του Τραμπ»
Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι το αρχικό ειρηνευτικό σχέδιο των 28 σημείων των ΗΠΑ έχει μειωθεί σε 20 σημεία, με τα «ανοιχτά αντιουκρανικά σημεία» να έχουν αφαιρεθεί
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τα γενέθλιά του «εθνική επέτειο» και καταργεί τις αργίες που μνημονεύουν τον αγώνα των Αφροαμερικανών
Την ημέρα των γενεθλίων του, 14 Ιουνίου, οι Αμερικάνοι θα μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν όλα τα εθνικά πάρκα της χώρας - Δεν θα ισχύει όμως πια το ίδιο για τις αργίες που είναι αφιερωμένες στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών
Ντόναλντ Τραμπ
Σκάφος αναψυχής που βούλιαξε πριν 2.000 χρόνια βρέθηκε στον βυθό της Αλεξάνδρειας
Οι επόμενες έρευνες στην καρίνα του πλοίου «θα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στη ζωή, τη θρησκεία, την πολυτέλεια και τη διασκέδαση στις πλωτές οδούς της αρχαίας Αιγύπτου κατά τη ρωμαϊκή εποχή»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS