Κόσμος

Συμφωνίες ύψους 40 δισ. δολαρίων θα προωθήσουν άμεσα η Τεχεράνη και η Ρωσία

Στη μονογραφή συμφωνιών ύψους περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων προχώρησαν η Τεχεράνη και η Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, ο σύμβουλος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο Βελαγιατί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, είπε ότι συζήτησε ορισμένα από τα σχέδια αυτά με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Η Τεχεράνη, είπε, ενδιαφέρεται να λάβει δάνειο από τη Ρωσία για να αναπτύξει τους σιδηροδρόμους της και τα εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.
Οι συμφωνίες αυτές είχαν υπογραφεί τους προηγούμενους μήνες. “Μονογράφηκαν και μπορούν πλέον να τεθούν σε εφαρμογή” είπε ο Ιρανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.
Το Ιράν συζητά επίσης το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην πώληση πετρελαίου στην ρωσική εταιρεία Rosneft. Ο Βελαγιατί αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής της εταιρείας, ο Ιγκόρ Σέτσιν, ήταν παρών στη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Η Rosneft δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο προς το παρόν για την πληροφορία αυτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στην Ιταλία από την αυτοκτονία 14χρονου θύματος bullying και ομοφοβίας - «Κρατήστε μου μία θέση στο σχολείο» οι τελευταίες του λέξεις
Οι συμμαθητές του Πάολο Μέντικο τον φώναζαν στην τάξη «Πάολα» και «κοριτσάκι» - Επιστολές στον Πάπα Λέοντα, την Τζόρτζια Μελόνι και τον υπουργό Παιδείας
Ιταλική αστυνομία