Κόσμος

Συνάντηση Πομπέο – Λαβρόφ για Βενεζουέλα και Βόρεια Κορέα

Νέα συνάντηση ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και Ρωσία, Μάικ Πομπέο και Σεργκέι Λαβροφ στην πόλη Σότσι στις 14 Μαΐου.

Την συνάντηση ανάμεσα σε Πομπέο και Λαβρόφ στη ρωσική πόλη Σότσιο μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Λαβρόφ και Πομπέρο θα συζητήσουν για διάφορα τρέχοντα θέματα όμως θα επικεντρωθούν στην πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα καθώς και στην Βόρεια Κορέα και στο πυρηνικό της πρόγραμμα. Όχι βέβαια πως δεν έχουν και τα… μεταξύ τους θέματα, καθώς κοντράρονται για τη Συρία, για την Ουρανία και τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, καθώς και για την κράτηση στη Ρωσία του Πολ Γουίλαν, ενός Αμερικανού πρώην πεζοναύτη, με κατηγορίες κατασκοπίας.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ακύρωσε την επίσκεψη στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ, λόγω “επειγόντων θεμάτων” προς διευθέτηση, όπως ανακοίνωσε Αμερικανός εκπρόσωπος χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

«Δυστυχώς, πρέπει να μεταθέσουμε τις προβλεπόμενες συναντήσεις στο Βερολίνο λόγω επειγόντων θεμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μόργκαν Ορτάγκους, ο οποίος δεν διευκρίνισε αν ο Πομπέο θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Λονδίνο.

«Περιμένουμε με ανυπομονησία τον εκ νέου προγραμματισμό αυτής της σημαντικές σειράς συναντήσεων. Ο υπουργός Εξωτερικών θέλει να βρίσκεται σύντομα στο Βερολίνο», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση New York Times: Η Ρωσία δεν θα αποδεχτεί τη συμφωνία των 20 σημείων για ειρήνη στην Ουκρανία – Αυτοί είναι οι λόγοι
Η Ρωσία επιμένει στις βασικές της θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Παρά τις οικονομικές πιέσεις και τις δυτικές κυρώσεις, η Ρωσία εμφανίζεται να θεωρεί ότι ο πόλεμος παραμένει διαχειρίσιμος
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Βροχές και πλημμύρες έθεσαν το Λος Άντζελες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα
Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους την παραμονή των Χριστουγέννων - Προειδοποιήσεις και για κατολισθήσεις - «Σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες» προειδοποιεί η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία
Πλημμύρα