Κόσμος

Συνεργασία σε Κεντρική Ασία και Υπερκαυκασία για Τουρκία – Ρωσία

Τουρκία και Ρωσία συμφώνησαν να συνεργαστούν περαιτέρω στην περιοχή της Υπερκαυκασίας και της Κεντρικής Ασίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρωσία ο υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν και ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάλ Ονάλ στις διαβουλεύσεις που είχαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να συνεχίσουν την συνεργασία τους στην περιοχή της Υπερκαυκασίας και της Κεντρικής Ασίας.

«Οι πλευρές υπογράμμισαν την θετική δυναμική στην ανάπτυξη σχέσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία σε διάφορους τομείς, καθώς και την αποτελεσματικότητα του πολιτικού διαλόγου σε ζητήματα περιφερειακής και διεθνούς πολιτικής» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο υφυπουργοί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συζήτησαν λεπτομερώς «για την τρέχουσα κατάσταση στην Υπερκαυκασία και την Κεντρική Ασία» και «επεσήμαναν το αμοιβαίο ενδιαφέρον για τον περαιτέρω συντονισμό των προσπαθειών προς το συμφέρον της εδραίωσης της ειρήνης και της σταθερότητας στις περιοχές αυτές, μέσω μάλιστα της κοινής συνδρομής στην διευθέτηση σειράς προβληματικών ζητημάτων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011