Κόσμος

Συνέχεια «πολέμου» μεταξύ Σαμ Άλτμαν και Έλον Μασκ: «Η OpenAI δεν πωλείται ειδικά σε εσένα, σε λυπάμαι»

«Νιώθω συμπόνοια για τον τύπο. Δεν νομίζω ότι είναι ευτυχισμένος άνθρωπος. Τον νιώθω»

Έλον Μασκ και Σαμ Άτλμαν σε νέο «πόλεμο», μία ημέρα μετά την προσφορά του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη να αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία της νεοσύστατης εταιρείας Open AI έναντι 97,4 δισ. δολαρίων.

«Η OpenAI δεν είναι προς πώληση — και ειδικά όχι στον Έλον Μασκ, ξεκαθάρισε, σήμερα, Τρίτη (11.02.25) στο Axios ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σαμ Άλτμαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ο Άλτμαν πρόσθεσε ακόμη ότι έχουν υπάρξει και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις με τον Έλον Μασκ που έχουν προσπαθήσει με κάποιον τρόπο να πάρουν τον έλεγχο της OpenAI για μεγάλο χρονικό διάστημα, «οπότε εντάξει, είναι  ένα ακόμη επεισόδιο της εβδομάδας».

«Η OpenAI δεν είναι προς πώληση. Η αποστολή της OpenAI δεν είναι προς πώληση – για να μην πω τίποτα για το γεγονός ότι ένας ανταγωνιστής που δεν είναι σε θέση να μας κερδίσει στην αγορά, απλώς προσπαθεί να πει “θα το αγοράσω αυτό, αδιαφορώντας πλήρως για την αποστολή και την πορεία της», σημείωσε.

«Δεν έχω τίποτα να πω. Δηλαδή… πρόκειται περί γελοιότητας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν ο Έλον Μασκ προσεγγίζει τη στρατηγική του για την καταπολέμηση του OpenAI από θέση ανασφάλειας, ο Σαμ Άλτμαν είπε: «Μάλλον όλη του η ζωή είναι από θέση ανασφάλειας. Νιώθω συμπόνοια για τον τύπο. Δεν νομίζω ότι είναι ευτυχισμένος άνθρωπος. Τον νιώθω».

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal και τους New York Times, μία ομάδα επενδυτών υπό τον Έλον Μασκ πρότειναν χθες, Δευτέρα, 97,4 δισ. δολάρια στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI για την αγορά της εταιρείας.

«Όχι, ευχαριστούμε, αλλά θα αγοράσουμε το Twitter προς 9,74 δισ. δολάρια, αν θες», απάντησε νωρίτερα ο Άλτμαν στο Χ, το οποίο αγόρασε ο Μασκ προς 44 δισ. δολάρια. «Απατεώνα», απάντησε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Το 2015 ο Μασκ και ο Άλτμαν ήταν μεταξύ των ιδρυτών της OpenAI – δημιουργού του ChatGPT–, η οποία μέχρι τώρα λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική εταιρεία. Οι μεταξύ τους σχέσεις έχουν χαλάσει από το 2018, όταν ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX αποχώρησε από την εταιρεία.

Τώρα ο Άλτμαν προσπαθεί να αλλάξει το καθεστώς της OpenAI και να την κάνει εμπορική εταιρεία, κάτι που ο Μασκ εκτιμά ότι θα αλλάξει τη βασική της αποστολή: να αναπτύξει την Τεχνητή Νοημοσύνη προς όφελος της ανθρωπότητας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από δεκατρείς οι νεκροί στην Νέα Υόρκη λόγω του πολικού ψύχους - «Οι περισσότεροι υπέστησαν υποθερμία» λέει ο Μαμντάνι
Για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, η δημοτική αρχή κινητοποίησε έναν στόλο 20 οχημάτων με προσωπικό υγείας, όπως και έκτακτα κέντρα θέρμανση
Πεζοί περπατούν σε έναν χιονισμένο δρόμο, καθώς μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα εξαπλώνεται στη Νέα Υόρκη
Ο Στάρμερ ζητά την απομάκρυνση του Βρετανού πρώην υπουργού Μάντελσον από τη Βουλή των Λόρδων λόγω της επαφής του με τον Επστάιν
Το 2009 ο Μάντελσον πρότεινε στον Επστάιν να ζητήσει από τον επικεφαλής της τράπεζας JPMorgan «να απειλήσει λιγάκι» τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας για να μειώσει τον φόρο επί των μπόνους των τραπεζιτών
Peter Mandelson
Αλληλογραφία του Τζέφρι Επστάιν με την Αριάν ντε Ρότσιλντ μετά το δημοψήφισμα για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα – «Την έχουν πραγματικά γ@@@@@ι»
Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να καρατομίσει τον Γιάνη Βαρουφάκη σχολιάστηκε από τον Τζέφρι Επστάιν και την Αριάν ντε Ρότσιλντ
A document that was included in the U.S. Department of Justice release of the Jeffrey Epstein files is photographed Sunday, Feb. 1, 2026, shows the report when Epstein was taken into custody on July 6, 2019. 10