Κόσμος

Συνεχίζονται τα “μέλια” Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν – Που θα γίνει η επόμενη συνάντηση

Η δεύτερη σύνοδος κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα γίνει στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, όπως γνωστοποίησε ο πρώτος μέσω Twitter.

Η χώρα και η ημερομηνία της δεύτερης συνόδου κορυφής, που θα ακολουθήσει την πρώτη ιστορική συνάντηση των δύο ηγετών στη Σιγκαπούρη, τον Ιούνιο του 2018, είχαν ήδη ανακοινωθεί από τον Τραμπ στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης την Τρίτη, αλλά η ακριβής τοποθεσία παρέμενε άγνωστη.

«Αδημονώ να συναντήσω τον πρόεδρο Κιμ και να προωθήσουμε την υπόθεση της ειρήνης!», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι απεσταλμένοι του στην Πιονγκγιάνγκ είχαν μια «πολύ παραγωγική συζήτηση» με βορειοκορεάτες αξιωματούχους.

Ο Στίβεν Μπίγκαν, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, διαπραγματευόταν τις τελευταίες τρεις ημέρες με αξιωματούχους της ΛΔ Κορέας, ιδίως τον ομόλογό του Κιμ Χιόκ Τσολ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου κορυφής. Οι Μπίγκαν και Κιμ Χιόκ Τσολ θα ξανασυναντηθούν πριν από τη σύνοδο.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συζητήθηκαν «οι δεσμεύσεις για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση», η «μεταμόρφωση των σχέσεων ΗΠΑ – ΛΔ Κορέας» και «η οικοδόμηση διαρκούς ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Λευκός Οίκος απέκτησε επίσημο λογαριασμό στο TikTok – «Είμαι η φωνή σας» δηλώνει ο Τραμπ στο πρώτο βίντεο που ανέβηκε
Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα παρατείνει τη διορία της παύσης λειτουργίας του TikTok στις ΗΠΑ, έχοντας παραδεχθεί ότι έχει «μια μικρή αδυναμία» στη συγκεκριμένη πλατφόρμα
Το σήμα του TikTok και η αμερικανική σημαία
Μετά τα «πανηγύρια» του Τραμπ, αρχίζουν τα δύσκολα: Η μεγαλύτερη διπλωματική πρόκληση και ο «διάβολος» που κρύβεται στις λεπτομέρειες
Ακόμη και να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι Πούτιν και Ζελένσκι, η διαπραγμάτευση για ειρήνη στην Ουκρανία θα είναι η μεγαλύτερη διπλωματική πρόκληση
Πούτιν Τραμπ, Ζελένσκι 4