Κόσμος

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι μέσω Σκοπίων

  Μετά τις συνεχείς παραβιάσεις, τις "κρουαζιέρες" των τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο, οι Τούρκοι συνεχίζουν να πιέζουν την Αθήνα μέσω των Σκοπίων.

Τη σταθερή υποστήριξη της Τουρκίας στην ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στην ΠΓΔΜ.

«Η Τουρκία στέκεται στο πλευρό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτησίας της και υποστηρίζει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς με το συνταγματικό της όνομα », δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου σήμερα, κατά την επίσκεψή του στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι), όπου επισκέφθηκε τον τόπο στον οποίο πέρασε ένα μέρος των μαθητικών του χρόνων ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο κ.Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι η Τουρκία επιθυμεί όλες οι χώρες των Βαλκανιών να αναπτύξουν στενότερη συνεργασία μεταξύ τους και στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την ελπίδα για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. 

Ο κ.Νταβούτογλου επισκέφθηκε σήμερα και την πόλη Οχρίδα όπου εγκαινίασε επίτιμο Προξενείο της Τουρκίας. Ο κ. Νταβούτογλου θα συναντηθεί αύριο στα Σκόπια με τον κ. Μιλόσοσκι, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον πρόεδρο της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στις συναντήσεις του κ. Νταβούτογλου με αξιωματούχους της ΠΓΔΜ θα συζητηθούν η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, η ενταξιακή πορεία των δύο χωρών στην ΕΕ, καθώς και περιφερειακά ζητήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαντλίν ΜακΚάν: Αποφυλακίστηκε ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της
Σύμφωνα με το BBC ο 48χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι από σήμερα ελεύθερος και θα φορά βραχιολάκι - Ο 48χρονος Γερμανός είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ηλικιωμένης και αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση ΜακΚάν
Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, Κρίστιαν Μπρίκνερ
Νετανιάχου για Χαμάς: Αν βλάψουν μια τρίχα από το κεφάλι έστω και ενός ομήρου θα τους κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής τους
Η Χαμάς έχει μετακινήσει μερικούς από τους ομήρους, οι οποίοι κρατούνταν σε τούνελ, σε σκηνές και σπίτια προκειμένου να εμποδίσει τον ισραηλινό στρατό να επιτεθεί σε συγκεκριμένες περιοχές
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου