Κόσμος

Σύνοδος Κορυφής: Σύσκεψη Μητσοτάκη με Μέρκελ, Μακρόν και ηγέτες του νότου

«Η Ελλάδα έχοντας ανακτήσει την αξιοπιστία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με το αυξημένο κύρος του πρωθυπουργού, διαδραματίζει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε προ ολίγου σε νέα σύσκεψη με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Κόντε, της Ισπανίας, Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Κόστα.

Click4more: Σύνοδος Κορυφής: Νέα αναβολή και συγκρατημένη αισιοδοξία

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά διαβουλεύσεων που έγιναν τις τελευταίες ώρες και προσθέτουν πως ο κ. Μητσοτάκης έχει συμμετάσχει σε συσκέψεις με αυτή τη σύνθεση που έχουν διαρκέσει πάνω από 10 ώρες από χθες το βράδυ, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των χωρών του Νότου.

Επίσης, συμμετείχε ενεργά αυτό το τετραήμερο στην Ολομέλεια αλλά και σε πολλές συσκέψεις στο περιθώριο της Συνόδου όχι μόνο με τις χώρες του Νότου αλλά και στις ευρύτερες διαβουλεύσεις με τους λεγόμενους φειδωλούς.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές πριν από λίγο κατατέθηκε η νέα πρόταση του Προέδρου του Σαρλ Μισέλ σε μία προσπάθεια να υπάρξει σύγκλιση με στόχο τη συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λίβανος: 31 νεκροί και 149 τραυματίες από ισραηλινές επιθέσεις σε περιοχές της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό
Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους περίπου πενήντα χωριών σε όλο τον Λίβανο να απομακρυνθούν «τουλάχιστον 1.000 μέτρα» από κάθε πολυκατοικία ενόψει βομβαρδισμών
Κατεστραμμένο κτίριο στο Λίβανο
Ανάλυση BBC: «Ακλόνητο» παραμένει το καθεστώς στο Ιράν – Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν θα αντέξει
Η συνέχεια των γεγονότων θα εξαρτηθεί από το αν η Τεχεράνη θα καταφέρει να διατηρήσει τον εσωτερικό έλεγχο εν μέσω των συνεχιζόμενων αεροπορικών επιδρομών και τις αντιδράσεις του λαού
χαμενει