Κόσμος

Ψυχρό το κλίμα στη συνάντηση Ολάντ – Πούτιν για τη Συρία

Την ώρα που υπάρχουν έντονες διαφωνίες από της χώρες της Δύσης για τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία, ο Βλάντιμιρ Πούτιν έφτασε σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων και είχε συνομιλίες με τον Φρανσουά Ολάντ για τη συριακή κρίση.

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν μια σε βάθος συζήτηση σχετικά με τη Συρία σήμερα κατά τη διάρκεια της οποίας «επιχείρησαν να γεφυρώσουν τις διαφορές σχετικά με την πολιτική μετάβαση», γνωστοποίησε ένας συνεργάτης του Ολάντ μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Παρίσι.

Ο βοηθός του Γάλλου προέδρου δεν ανέφερε εάν επιτεύχθηκε κάποια σύγκλιση απόψεων μεταξύ Ολάντ και Πούτιν σε οποιοδήποτε θέμα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που διήρκησαν 1 ώρα και 15 λεπτά και οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν από τη σύνοδο στην οποία θα συμμετάσχουν οι δύο ηγέτες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο με θέμα την ουκρανική κρίση.

Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας συζήτησαν τους τρεις όρους που έχει θέσει η Γαλλία προκειμένου να συνεργαστεί με τη Ρωσία στη Συρία, επισήμανε ο σύμβουλος.
Οι όροι αυτοί συνίστανται στα εξής: οι ρωσικές επιθέσεις να στοχοθετούν το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα και καμία άλλη οργάνωση. Επιπλέον, να διασφαλίζεται η ασφάλεια των αμάχων και να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση η οποία θα προβλέπει την αποχώρηση του συμμάχου του Κρεμλίνου, του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τόσο ο Ολάντ όσο και ο Πούτιν είχαν αυστηρό ύφος, με τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους παγωμένα, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, την ώρα που ο Γάλλος ηγέτης υποδεχόταν τον Ρώσο ομόλογό του στον περίβολο του Μεγάρου των Ηλυσίων, ενώ αντήλλαξαν σύντομες, κοφτές χειραψίες μπροστά στους δημοσιογράφους και εικονολήπτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο διάλογος των πιλότων πριν την συντριβή του αεροπλάνου της Air India - «Γιατί σταμάτησε η τροφοδοσία των κινητήρων με καύσιμα»
Το προκαταρκτικό πόρισμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB), δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα για τα αίτια και δεν αποδίδει ευθύνες για το δυστύχημα
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία
Τρεις νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές κατά της Clan del Golfo στην Κολομβία - Πρόκειται για το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών
«Εκτιμάται ότι εξαιτίας των τεσσάρων αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας, έχουν εξοντωθεί περίπου 30 - 40 μέλη της Clan del Golfo», ανέφερε ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας
Πράκτορες της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) συνοδεύουν επτά πρώην μέλη των FARC της εγκληματικής οργάνωσης Clan del Golfo, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχωρά σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων – Αναμένεται να «ξηλωθούν» 1.350 διπλωμάτες και υπάλληλοι
Η κίνηση αυτή είναι το πρώτο βήμα μιας αναδιάρθρωσης που ο Τραμπ έχει επιδιώξει να διασφαλίσει ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ευθυγραμμίζεται με την ατζέντα του «Πρώτα η Αμερική»
State Department 1