Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Συντριβή αεροπλάνου στο Μιλάνο: Ρουμάνος μεγιστάνας ανάμεσα στους νεκρούς

Συντριβή αεροπλάνου στο Μιλάνο: Ρουμάνος μεγιστάνας ανάμεσα στους νεκρούς

Οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ιδιωτικό αεροπλάνο κατέπεσε την Κυριακή στην περιοχή Σαν Ντονάτο του Μιλάνου, στην Ιταλία. Στην αεροπορική τραγωδία ξεκληρίστηκαν δύο οικογένειες, ενώ ανάμεσα στα θύματα είναι και ένα μωρό.

Όσοι επέβαιναν στο μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο τύπου Piper, σύμφωνα με την Daily Mail, σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή. Το κτίριο πάνω στο οποίο συνετρίβη το μικρό αεροπλάνο στέγαζε γραφεία και ήταν τελείως κενό την ώρα του δυστυχήματος, διαφορετικά ο κατάλογος των νεκρών θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερος. Αρχικά αναγνωρίσθηκαν μόνο δύο από τα θύματα της τραγωδίας καθώς είχαν πάνω τους ταυτότητα.

Λίγο αργότερα ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι επρόκειτο για τον 68χρονο πολύ επιτυχημένο κτηματομεσίτη Νταν Πετρέσκου, ο οποίος θεωρείται «ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρουμανία». Επίσης νεκροί είναι ο 30χρονος γιος του δισεκατομμυριούχου, Νταν Στεφάν Πετρέσκου, και η 65χρονη Γαλλορουμάνα σύζυγος του κτηματομεσίτη.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, η οικογένεια ταξίδευε με προορισμό τη βίλα τους στην Όλμπια της Σαρδηνίας, όπου τους περίμενε η 98χρονη μητέρα του Πετρέσκου, όταν συνέβη το δυστύχημα. Ο γιος του Ρουμάνου μεγιστάνα εργαζόταν ως ερευνητής στον Καναδά και είχε επιστρέψει στην Ιταλία για τη βάφτιση του παιδιού ενός φίλου. Επίσης, τον έλεγχο του αεροσκάφους κατά την συντριβή του τον είχε ο 68χρονος κτηματομεσίτης.

Στην αεροπορική τραγωδία, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ξεκληρίστηκε όμως και δεύτερη οικογένεια. Πρόκειται για τον Φίλιπο Νασιμπένε, γεννηθέντα το 1988, διευθυντικό στέλεχος σε εταιρεία στο Μιλάνο, την 34χρονη σύζυγό του Στεφανί Καρολίν Αλεξαντρέσκου και το αγοράκι τους Ραφαέλ, που είχε γεννηθεί στις 16 Ιανουαρίου του 2020. Μέσα στο αεροπλάνο ήταν και η μητέρα της Στεφανί.

Το όγδοο θύμα είναι ένας Καναδός φίλος του Νταν Πετρέσκου.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Piper είχε αγοραστεί από τον 68χρονο κτηματομεσίτη το 2015 μαζί με τον Βόβα Κον, πρώην μέτοχο της Ντιναμό Βουκουρεστίου και τα αίτια της συντριβής του διερευνώνται από τις αρμόδιες ιταλικές αρχές.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις