Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Συντριβή Boeing 737 στο Ιράν! Καμία ελπίδα για τους 180 επιβάτες [video]

Boeing 737 Ιράν

Ένα Boeing 737 με τουλάχιστον 180 επιβαίνοντες έπεσε στο Ιράν!!

Πρόκειται για ένα Ουκρανικό Boeing 737 το οποίο είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης με προορισμό το Κίεβο, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία συνετρίβη εξαιτίας τεχνικού προβλήματος λίγη ώρα μετά την απογείωσή του.

Σύμφωνα με τον Ρεζά Τζαφαρζαντέχ, εκπρόσωπος της ιρανικού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το Μπόινγκ της Ukraine International Airlines αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και συνετρίβη και στην περιοχή όπου κατέπεσε επιχειρούν σωστικά συνεργεία.

«Το αεροσκάφος έχει πάρει φωτιά (…). Στείλαμε συνεργεία [των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης] και (…) μπορεί να καταφέρουμε να σώσουμε κάποιους επιβάτες», είπε αρχικά από τη δική του πλευρά ο Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν, στην κρατική τηλεόραση.

Ωστόσο λίγο αργότερα η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες μετά τη συντριβή ουκρανικού αεροσκάφους.

Ζελένσκι: Είναι όλοι νεκροί

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. “Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος είναι νεκροί” ανέφερε. Ανακοίνωσε ακόμη ότι διακόπτει το ταξίδι του στο Ομάν και επιστρέφει εσπευσμένα στο Κίεβο.

«Η πρεσβεία μας βρίσκεται στη διαδικασία να διευκρινίσει τις συνθήκες αυτής της τραγωδίας και τον κατάλογο των ονομάτων των νεκρών», πρόσθεσε ο Ζελένσκι μέσω Facebook.

Πάντως εκπρόσωπος του διεθνούς αεροδρομίου της Τεχεράνης, ανέφερε από τη δική του πλευρά πως στο Boeing 737 επέβαιναν 167 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος, συνολικά 176 άνθρωποι.

Ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει την στιγμή που το αεροσκάφος με τους 180 επιβάτες συντρίβεται στο Ιράν!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις