Κόσμος

Συρία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στην Παλμύρα

Το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας ανακοίνωσε σήμερα (20.11.2024) ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 36 άνθρωποι από αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ με στόχο την Παλμύρα της επαρχίας Χομς στην κεντρική Συρία.

Την ίδια στιγμή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι 11 φιλοϊρανοί μαχητές έχασαν την ζωή τους από τα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στην Συρία, στο νεότερο απολογισμό που δημοσίευσε.

«Ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση στοχεύοντας κτίρια στην πόλη Παλμύρα, στην έρημο της Συρίας, σκοτώνοντας 36 ανθρώπους, τραυματίζοντας περισσότερους από 50 και προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές σε κτίρια και στη γύρω περιοχή», είπε η πηγή στο επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

 

Μεταξύ των νεκρών μαχητών, επτά είναι συριακής υπηκοότητας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Παράλληλα έκανε λόγο για δεκάδες τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον επτά αμάχων, από «ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς που είχαν στόχο τρεις ξεχωριστές περιοχές στην πόλη της Παλμύρας» , συμπεριλαμβανομένης μιας αποθήκης όπλων κοντά σε βιομηχανική ζώνη.

«Οι εκρήξεις που ακούστηκαν στην πόλη της Παλμύρας οφείλονταν σε ισραηλινή επίθεση εναντίον κτιρίων κατοικιών και της βιομηχανικής ζώνης της πόλης», μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ενώ η συριακή κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για «τραυματίες».

 

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ, σε ανοιχτό πόλεμο στον Λίβανο εναντίον της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ, έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς στο συριακό έδαφος. Το λιβανέζικο κίνημα υποστηρίζει το καθεστώς της Δαμασκού.

Η Παλμύρα στην έρημο της Συρίας, με ελληνορωμαϊκούς ναούς χιλιάδων ετών, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, λεηλατήθηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους το 2015, στο αποκορύφωμα του συριακού εμφυλίου, σε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές για τη συριακή και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταγγέλλει το Ισραήλ: «Μου ποδοπάτησαν το καπέλο βατραχάκι και έγραψαν άσεμνα γκράφιτι στη βαλίτσα μου»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ήταν μία από τους 437 ακτιβιστές, βουλευτές και δικηγόρους που ξεκίνησαν από τη Βαρκελώνη για να παραδώσουν βοήθεια στη Γάζα, στην αποστολή του στολίσκου Sumud, η οποία αναχαιτίστηκε
Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ (στο κέντρο) φτάνει για να επιβιβαστεί σε πλοίο που συμμετέχει σε μια πολιτειακή νηοπομπή με προορισμό τη Γάζα
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τη Βόρεια Μακεδονία να τροποποιήσει το σύνταγμά της αν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ
Οι «βουλγαρικές απαιτήσεις» προς τη χώρα μας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Politico: Η ΕΕ προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία έως το 2030 – Οι εννιά στρατηγικές προτεραιότητες
Η Κομισιόν προετοιμάζει ένα σχέδιο άμυνας, με στόχο να καταστήσει την Ευρώπη στρατιωτικά ικανή να αποτρέψει τη Ρωσία και να απαντήσει σε κάθε επίθεση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
Ένα μαχητικό αεροσκάφος Rafale της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας 29
Η Χαμάς παραδίδει τις σορούς ακόμη 2 Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό – «Είναι οι τελευταίες που βρήκαμε» λέει η οργάνωση
Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και έχει επιστρέψει όλους τους ζωντανούς ομήρους στο Ισραήλ, καθώς και τις σορούς όλων των νεκρών ομήρων «στους οποίους μπόρεσε να φτάσει»
Άνθρωποι μεταφέρουν το φέρετρο με τη σορό του Ισραηλινού στρατιώτη Ντάνιελ Σιμόν Περέζ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και η σορός του απήχθη και αργότερα επιστράφηκε στο Ισραήλ στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων-ομήρων και κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς