Κόσμος

Συρία: Εκεχειρία με…. αστερίσκους – Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις που διενήργησαν βομβιστές αυτοκτονίας σήμερα στη συριακή επαρχία Χάμα, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ, μερικές ώρες μετά την εφαρμογή μιας εκεχειρίας σε άλλα σημεία της ώρας. 

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας ανέφερε πως ένας βομβιστής που οδηγούσε αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά ανατινάχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους στην άκρη της πόλης Σαλαμίγια. Λίγο μετά άλλος βομβιστής αυτοκτονίας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα ανατινάχθηκε στην είσοδο του χωριού Τίμπα, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους.

Η παύση των εχθροπραξιών που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο ενός αμερικανο-ρωσικού σχεδίου δεν εφαρμόζεται για το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Σαλαμίγια, ή το Μέτωπο Νόσρα – ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα που έχει καλέσει για κλιμάκωση των επιθέσεων.

Η συριακή κυβέρνηση και η Μόσχα έχουν δηλώσει ότι δεν θα σταματήσουν τη μάχη εναντίον των δύο οργανώσεων.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία και καταγράφει τις εξελίξεις στον πενταετή εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, δήλωσε στο Reuters πως επικρατεί ηρεμία σε πολλές περιοχές της χώρας μετά την έναρξη εφαρμογής της εκεχειρίας.

“Η βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο στη Σαλαμίγια δεν είναι παραβίαση της εκεχειρίας επειδή συνέβη σε μια περιοχή όπου δεν εφαρμόζεται η κατάπαυση των εχθροπραξιών”, δήλωσε ο Ράμι Αμπντουλραχμάν του Παρατηρητηρίου.
Η Σαλαμίγια είναι ένα μέτωπο όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μερτς θέλει να δώσει δάνειο 140 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία από τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά κεφάλαια
Ο Γερμανός καγκελάριος καλεί την ΕΕ να χρησιμοποιήσει περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας τα οποία έχουν «παγώσει» μετά την εισβολή στην Ουκρανία
Ο Φρίντριχ Μερτς 1
Η Μεγάλη του Γένους Σχολή μετακομίζει σε άλλο κτίριο στην Κωνσταντινούπολη λόγω έργων ενίσχυσης στατικότητας 
Η απόφαση προβλέπει την κτιριακή ενίσχυση και κάποιες επιδιορθώσεις, εργασίες που πρέπει να γίνουν απρόσκοπτα χωρίς την παρουσία μαθητών, καθηγητών και λοιπού προσωπικού εντός του κτιρίου
Η Μεγάλη του Γένους Σχολή