Κόσμος

Συρία: Έξι άμαχοι νεκροί στο Χαλέπι

Έξι άμαχοι, οι τέσσερις από τους οποίους ήταν παιδιά, σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν σήμερα οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας στο Χαλέπι, παρά την κατάπαυση του πυρός που έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι έξι άμαχοι ήταν θύματα μιας αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποίησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις νωρίς σήμερα το πρωί σε ένα σπίτι στο χωριό Μπάμπκα το οποίο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Χαλεπιού. Ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Την ίδια ώρα στη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ, τουλάχιστον 22 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από αεροπορικά πλήγματα των κυβερνητικών δυνάμεων ή του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών, προσθέτει η μκο σε ανακοίνωσή της.

Η πλειονότητα των τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν ανήκε στο Μέτωπο Φάτεχ αλ Σαμ (πρώην μέτωπο Αλ Νόσρα, η συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα). Δύο διοικητές της οργάνωσης αυτής σκοτώθηκαν χθες από επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού εναντίον της αυτοκινητοπομπής στην οποία μετείχαν τα οχήματα στα οποία επέβαιναν.

Η επαρχία Ιντλίμπ ελέγχεται από έναν συνασπισμό ανταρτών και του Μετώπου Φάτεχ αλ Σαμ.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί γίνονται την ώρα που η κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε στα τέλη του Δεκεμβρίου εξακολουθεί επισήμως να ισχύει. Επίσης γίνονται δύο εβδομάδες πριν από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που προβλέπεται να αρχίσουν στις 23 Ιανουαρίου στην Αστάνα του Καζακστάν, υπό την αιγίδα της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Από τότε που η κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ, στις 30 Δεκεμβρίου, τα πλήγματα των κυβερνητικών δυνάμεων σε προπύργια των ανταρτών μειώθηκαν, αλλά δεν σταμάτησαν. Η Φάτεχ αλ Σαμ, όπως και το Ισλαμικό Κράτος, είχαν αποκλειστεί από τη συμφωνία αυτή για εκεχειρία που συνήφθη υπό την αιγίδα της Μόσχας και της Άγκυρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Η θερμή υποδοχή του Πούτιν στην Κίνα στέλνει σαφές μήνυμα στην Ευρώπη για την ασφάλειά της
Η στήριξη της Ρωσίας από Κίνα, Ινδία, Ιράν και Βόρεια Κορέα αποκαλύπτει μια μεταβαλλόμενη παγκόσμια τάξη και φέρνει την Ευρώπη αντιμέτωπη με προκλήσεις στην ασφάλεια και τη στρατηγική της
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο ίδιο αμάξι στο Πεκίνο 2
Νέες εκκλήσεις οικογενειών για την επιστροφή των ομήρων στο Ισραήλ - Πίεση κατά Νετανιάχου να συνάψει συμφωνία με τη Χαμάς
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου, οι συγγενείς των αιχμαλώτων καλούν την ισραηλινή κυβέρνηση και τους διεθνείς μεσολαβητές να αρπάξουν την ευκαιρία για την απελευθέρωσή τους
Διαδήλωση στο Ισραήλ για το τέλος του πολέμου στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων