Κόσμος

Συρία: Με αργούς ρυθμούς η προέλαση των συμμάχων των ΗΠΑ προς το τελευταίο προπύργιο του ISIS

Με αργούς ρυθμούς προχωρά η προέλαση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ, προς το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της Συρίας.

Οι χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών υποστηρίζονται από την διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων βομβαρδισμού, σύμφωνα με τον Αντνάν Αφρίν, διοικητή των δυνάμεων SDF.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις των SDF βρίσκονται αντιμέτωπες με στοχευμένα πυρά ελεύθερων σκοπευτών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και ναρκοθετημένα εδαφικά πεδία, μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης τους, στην πόλη Μπαγκούζ, αργά χθες το βράδυ.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις επιδιώκουν την ολοκλήρωση της στρατιωτικής επιθετικής επιχείρησης με το ελάχιστο επίπεδο ανθρώπινων απωλειών και για το λόγο αυτό, η προέλασή τους γίνεται με αργό ρυθμό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου, σκότωσαν δεκάδες τζιχαντιστές κατά την επέλαση. Τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας, ενώ ένας μαχητής των δυνάμεων SDF σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν στην διάρκεια των συγκρούσεων, πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Η θερμή υποδοχή του Πούτιν στην Κίνα στέλνει σαφές μήνυμα στην Ευρώπη για την ασφάλειά της
Η στήριξη της Ρωσίας από Κίνα, Ινδία, Ιράν και Βόρεια Κορέα αποκαλύπτει μια μεταβαλλόμενη παγκόσμια τάξη και φέρνει την Ευρώπη αντιμέτωπη με προκλήσεις στην ασφάλεια και τη στρατηγική της
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο ίδιο αμάξι στο Πεκίνο 2
Νέες εκκλήσεις οικογενειών για την επιστροφή των ομήρων στο Ισραήλ - Πίεση κατά Νετανιάχου να συνάψει συμφωνία με τη Χαμάς
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου, οι συγγενείς των αιχμαλώτων καλούν την ισραηλινή κυβέρνηση και τους διεθνείς μεσολαβητές να αρπάξουν την ευκαιρία για την απελευθέρωσή τους
Διαδήλωση στο Ισραήλ για το τέλος του πολέμου στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων