Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Συρία: Η συγκλονιστική στιγμή που γαλλική φρεγάτα εκτοξεύει πύραυλο! [vid]

Συρία
Φωτογραφία από Twitter / @florence_parly

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει την στιγμή κατά την οποία ένας πύραυλος εκτοξεύεται από γαλλική φρεγάτα, με στόχο την Συρία.

Εικόνα «μέσα» από γαλλική φρεγάτα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην Συρία, έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας.

Η Φλοράνς Παρλί δημοσίευσε το βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter. Δείχνει την στιγμή που εκτοξεύεται πύραυλος από γαλλική φρεγάτα πολλαπλών ρόλων. Μια εκτόξευση που έγινε κατά τη συντονισμένη επίθεση των αμερικανικών, γαλλικών και βρετανικών δυνάμεων, που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την γαλλίδα υπουργό Άμυνας, στόχος ήταν ένα εργοστάσιο κατασκευής χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος.

«Δεν επιδιώκουμε τη σύγκρουση και την κλιμάκωση. Για αυτό, με τους συμμάχους μας, διασφαλίσαμε ότι οι Ρώσοι θα έχουν προειδοποιηθεί», είπε η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας.

Δείτε την εκτόξευση πυραύλου με στόχο την Συρία

“Γνώριζαν”!

Ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Τζο Ντάνφορντ, δήλωσε ότι οι Ρώσοι δεν είχαν ειδοποιηθεί εκ των προτέρων. Η Παρλί, αντιθέτως, δήλωσε ότι η Μόσχα είχε ενημερωθεί πριν από τα χτυπήματα.

Κάτι που επιβεβαιώνεται και από… άλλη πλευρά.

Πιο συγκεκριμένα, ανώτερος αξιωματούχος στην περιφερειακή συμμαχία που υποστηρίζει τη Δαμασκό τόνισε: “Η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της «απορρόφησαν» την επίθεση που δέχθηκαν σήμερα από τις ΗΠΑ. Οι θέσεις που έγιναν στόχοι είχαν εκκενωθεί πριν από μέρες χάρη σε προειδοποίηση εκ μέρους της Ρωσίας. Απρροφήσαμε το πλήγμα”.

Click4more: Η «κόλαση» σε… high definition! Σειρήνες που «ουρλιάζουν», οι τόμαχοκ του Τραμπ, οι αναχαιτίσεις από τα αντιαεροπορικά του Άσαντ! [vids, pics]

«Είχαμε μια έγκαιρη προειδοποίηση για το πλήγμα από τους Ρώσους … και όλες οι στρατιωτικές βάσεις είχαν εκκενωθεί πριν από λίγες ημέρες», δήλωσε επίσης ο αξιωματούχους. Περίπου 30 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά την επίθεση και το ένα τρίτο απ’ αυτούς καταρρίφθηκαν, δήλωσε ακόμη.

«Προβαίνουμε σε εκτίμηση των υλικών ζημιών», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Στον πόλεμο που διεξάγεται εδώ και επτά χρόνια στη Συρία, ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ υποστηρίζεται από τη Ρωσία, το Ιράν και υποστηριζόμενες από το Ιράν σιιτικές οργανώσεις στην περιοχή, περιλαμβανομένης της λιβανικής Χεζμπολάχ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις