Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Συρία: Η “κόλαση” σε… high definition! Βίντεο και φωτογραφίες από τους βομβαρδισμούς

Συρία
Φωτογραφία από Twitter

ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία βομβάρδισαν τα ξημερώματα την Συρία και οι εικόνες που έρχονται από το σημείο είναι συγκλονιστικές. Είναι εικόνες πολέμου.

Τραμπ, Μέι και Μακρόν… πάτησαν το κουμπί και η Συρία βομβαρδίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 14.04.2018. Αυτή ήταν η απάντηση της “δυτικής συμμαχίας” στην φημολογούμενη χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ στην Ντούμα, ακριβώς μία εβδομάδα νωρίτερα.

Click4more: Άλλη μια… μέρα στη “δουλειά”! Βγήκε από το καταφύγιο ο Άσαντ – Εμφανίστηκε με κοστούμι, γραβάτα και χαρτοφύλακα

Το επιτελείο των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων ανέθεσε την αποστολή των βομβαρδισμών σε καταδιωκτικά Rafale, σύμφωνα με ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων και την υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Το Λονδίνο χρησιμοποίησε τέσσερα καταδικωκτικά αεροπλάνα Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) εξοπλισμένα με πυραύλους Storm Shadow.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτόξευσαν «διάφορους τύπους πυρομαχικών», μεταξύ των οποίων πυραύλους κρουζ Τόμαχοκ. Σύμφωνα με το Fox News, χρησιμοποιήθηκαν επίσης βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας δράσης B-1.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται ένας εκ των Τόμαχοκ του Τραμπ να βρίσκει στόχο

Την ίδια ώρα, ένα άλλο βίντεο αποτυπώνει τις στιγμές στην Δαμασκό. Οι σειρήνες “ουρλιάζουν”, οι δυτικοί βομβαρδίζουν.

https://twitter.com/arturaskerelis/status/984965660638883841

Ένα ακόμη βίντεο από την επίθεση στην Συρία

Η Συρία αναχαίτισε τους πυραύλους

Την ίδια ώρα, βίντεο που μετέδωσαν οι συριακές αρχές δείχνει την αναχαίτιση ενός πυραύλου από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα.

Ο Θεός να σας ευλογεί, ο Θεός να σας ευλογεί“, ακούγεται ένας άνθρωπος να λέει λίγο μετά την αναχαίτιση του πυραύλου.

«Αμερικανοί μπάσταρδοι», ακούγεται να λέει ο ιδιος άνθρωπος στο βίντεο.

Δείτε τα

Ο συριακός στρατός υποστηριζει ότι κατέρριψε 20 πυραύλους στη διάρκεια της επιχείρησης των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Όταν ρωτήθηκε για τους πυραύλους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπροσωπος του Πεντάγωνου δηλωσε ότι δεν μπορει να σχολιάσει τις αναφορές αυτές.

Ο ανταποκριτής του Sputnik ανέφερε ότι οι πυραυλοι δεν έπληξαν το προεδρικό μέγαρο ούτε κυβερνητικά κτίρια στη Δαμασκό.

Μετά την επίθεση, ο πρεσβευτής της Συρίας στην Κίνα ευχαρίστησε τη Ρωσία που «στέκεται δίπλα μας», λέγοντας ότι οι προσπάθειες της Ρωσίας συνέβαλαν στην αποτροπή μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης.

“Εχθροί πραγματοποίησαν πλήγματα εναντίον του στρατού μας, αλλά θα υπομείνουμε, θα πάω τώρα να εργαστώ, η ζωή συνεχίζεται”, δήλωσε στο Σπούτνικ κάτοικος της επαρχίας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις