Κόσμος

Συρία: Συνάντηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ με δύο Ρώσους αξιωματούχους

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ υποδέχτηκε στη Δαμασκό, τον ειδικό απεσταλμένο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τη Συρία, Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως επίσης και στη διμερή συνεργασία, στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η επίσκεψή τους στη Συρία εντάσσεται στο πλαίσιο των οδηγιών του προέδρου Πούτιν «για την ενίσχυση και επέκταση της συνεργασίας με τη Συρία, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα».

Παράλληλα, τονίστηκε η ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεισφέρει ενεργά στη διαδικασία ανοικοδόμησης και αποκατάστασης των υποδομών της αραβικής χώρας, αλλά και να οργανώσει επενδυτικές συνεργασίες με τη Συρία, στους τομείς της ενέργειας και της αγροτικής οικονομίας.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης, την κατάσταση στη Συρία, αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την αναφορά του SANA.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνοιξε η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι – Ο σύντροφός του κληρονομεί μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας του
Η διαδοχή του Ιταλού δημιουργού χαράζει μια νέα ισορροπία ανάμεσα στον σύντροφό του Λέο Ντελ’ Όρκο, τους οικογενειακούς κληρονόμους και το ίδρυμά του, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή είσοδο της LVMH
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι 2
Ο τελευταίος άνθρωπος που αντιπαρατέθηκε με τον Τσάρλι Κερκ πριν τη δολοφονία του ξεσπά: «Διαφωνούσα μαζί του, αλλά ήταν άνθρωπος»
Ο 29χρονος Χάντερ Κόζακ, φοιτητής μαθηματικών, είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Κερκ στη σκηνή του πανεπιστήμιο Γιούτα Βάλεϊ στις ΗΠΑ
Τέντα
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Το Time προειδοποιεί για τη δίνη της πολιτικής βίας στην Αμερική
Ο βίαιος θάνατος του νεαρού συντηρητικού ηγέτη, που έπεσε νεκρός σε πανεπιστημιούπολη, συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και ξυπνά το φάντασμα των πολιτικών δολοφονιών που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας
Το εξώφυλλο του περιοδικού Times