Κόσμος

Συρία: Συνεχίζεται το δράμα – Τουλάχιστον 47 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών που πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκαν από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εναντίον πόλης στην ανατολική Συρία. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες στην πόλη Χάσαμ, κοντά στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας, εντάσσονται σε μια σειρά επιθέσεων που έπληξαν επίσης δύο άλλες πόλεις και άλλες περιοχές το τελευταίο 48ωρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί άνθρωποι.

Ρωσικά αεριωθούμενα βομβαρδίζουν γύρω από την Ντέιρ αλ-Ζορ ενώ συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις συγκρούονται με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας. Η οργάνωση πολιορκεί από τον περασμένο Μάρτιο τις υπόλοιπες περιοχές της πόλης που ελέγχονται από την κυβέρνηση και την περασμένη εβδομάδα εξαπέλυσε νέες επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα – «Θα έχουμε συμφωνία και θα είναι ισχυρή» είπε μπαίνοντας ο Αμερικανός πρόεδρος
«Είχαμε τις διαφορές μας αλλά έχουμε προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις, με τη βοήθεια του προέδρου θα προχωρήσουμε στην συμφωνία», είπε μπαίνοντας, ο Ουκρανός πρόεδρος
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ