Κόσμος

Συρία: Βομβάρδισαν σχολεία! Νεκροί 22 άμαχοι

Ακόμη ένα έγκλημα. Δεν θα είναι το τελευταίο, δυστυχώς. Δεν είναι το Χαλέπι αυτή τη φορά ο τόπος του μαρτυρίου. Είναι η επαρχία της Ιντλίμπ. Εκεί όπου τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν συγκέντρωση που γινόταν σε σχολεία της περιοχής, σκοτώνοντας 22 αμάχους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Οι αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχαν στόχο σχολεία στη συνοικία της επαρχίας Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία. Η περιοχή ελέγχεται από αντάρτες που μάχονται τον Άσαντ.

«Στρατιωτικά αεροπλάνα, η εθνικότητα των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί, πραγματοποίησαν έξι επιδρομές στο χωριό Χας, κοντά σε δύο σχολεία τα οποία υπέστησαν ζημιές, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά και γυναίκες», ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Πολλοί από τους νεκρούς είναι μαθητές και καθηγητές των σχολείων. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε επικαλούμενη στρατιωτική πηγή πως αντάρτες σκοτώθηκαν όταν εβλήθησαν θέσεις τους στο Χας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, syriahr.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Βηρυτό – Απειλές Ιράν σε αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες – «Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι στο Ιράν», λέει Ρώσος πρέσβης
Χάος και πάλι στη Βηρυτό με ισραηλινούς βομβαρδισμούς - Το Ιράν απειλεί να στοχοποιήσει αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες και καλεί σε εκκενώσεις
Λίβανος
Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης μητέρας και κόρης στην Ιταλία τα Χριστούγεννα: Έρευνα για ανθρωποκτονία με ρικίνη
Η 15χρονη Σάρα Ντι Βίτα και η 50χρονης μητέρας της, Αντονέλα Ντι Τζέλσι πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών - Ο σύζυγος της γυναίκας, Τζιάνι ανάρρωσε και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας δεν είχε παραστεί στο γεύμα
Μητέρα και κόρη νεκρές μετά την κατανάλωση θαλασσινών σε ρεβεγιόν
Ένας νεκρός και περισσότεροι από 50 τραυματίες από φωτιά σε πετροχημικό εργοστάσιο στην Ρωσία - Δείτε βίντεο
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας επέβαλε προσωρινά περιορισμούς στο τοπικό αεροδρόμιο στο Νιζνεκάμσκ, που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας
Ρωσία