Κόσμος

Τα δακρυγόνα σκότωσαν ένα βρέφος 9 μηνών – Νέες συγκρούσεις στην Ταχρίρ, 38 οι νεκροί της Αιγύπτου

Εκτός ελέγχου για πέμπτη μέρα η κατάσταση στην Αίγυπτο, με τους νεκρούς να αυξάνονται και τις συγκρούσεις να γίνονται όλο και πιο βίαιες.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας Αλ Αχράμ πως ανάμεσα στα θύματα είναι και ΕΒΑ βρέφος 9 μηνών, συγκλονίζει. Το μωρό άφησε την τελευταία του πνοή από ασφυξία στην πόλη Τάντα του Δέλτα του Νείλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το βρέφος βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του κοντά στη διεύθυνση Ασφαλείας της πόλης, όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να εισβάλουν στο κτίριο!
Ακόμη ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Αλεξάνδρεια, όπου νωρίς το πρωί της Τετάρτης ξέσπασαν συγκρούσεις.




Στην πλατεία Ταχρίρ, περίπου 3.000 άνθρωποι εξακολουθούν να παραμένουν συγκεντρωμένοι και να απαιτούν την πτώση της στρατιωτικής κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές επιτίθενται με πέτρες και η αστυνομία με αληθινές σφαίρες. Οι νεκροί έχουν ήδη φτάσει τους 3.

«Ήταν σίγουρα πραγματικές σφαίρες, όμως δεν μπόρεσα να τους εξετάσω πριν σταλούν σε νοσοκομεία. Το κεφάλι του ενός είχε συνθλίβει», είπε ο Σάντι αλ-Νάγκαρ, γιατρός στο νοσοκομείο εκστρατείας που έχει εγκατασταθεί στο τέμενος Όμαρ Μάκραμ στην πλατεία Ταχρίρ.



ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σα να μην πέρασε μια μέρα από την εποχή Μουμπάρακ – Μπαραντέι: «Σφαγή στην Ταχρίρ»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πάγωσαν» Δανία, Ρωσία, ΗΠΑ και Ιαπωνία – Εικόνες χάους στους δρόμους που «βούλιαξαν» στο χιόνι
Στην Κοπεγχάγη αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι, στην Αγία Πετρούπολη τα κανάλια πάγωσαν, το Τόκιο ντύθηκε στα λευκά, ενώ η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει το πιο ακραίο ψύχος από το 2018
Άνδρας καθαρίζει το χιόνι στο Άαλμποργκ της Δανίας
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος