Κόσμος

Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε! Έδωσαν τα χέρια Μέι και Βορειοϊρλανδοί

Μετά από δυο εβδομάδες συζητήσεων, οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι και το κόμμα DUP από τη Βόρεια Ιρλανδία συμφώνησαν και οι Βορειοϊρλανδοί θα στηρίξουν τους Torris, που μετά τις εκλογές της 8ης Ιουνίου έχασαν την αυτοδυναμία στη Βουλή. Η συμφωνία υπεγράφη το μεσημέρι της Δευτέρας (26.06.2017).

Νωρίς το πρωί η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι υποδέχτηκε στη Ντάουνινγκ Στριτ την ηγέτη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) Αρλίν Φόστερ και στο Νο10 υπεγράφη η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας.

Το κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας έχει 10 βουλευτές, λίγους περισσότερους απ’ όσους ήθελε η Τερέζα Μέι για να έχει αυτοδυναμία. Η στήριξή τους στους Τόρις θα δοθεί σε συγκεκριμένα νομοσχέδια «κλειδιά» για το Brexit αλλά δεν πρόκειται να τυπική κυβερνητική συνεργασία.

Άλλωστε στις συζητήσεις που έγιναν τις προηγούμενες δυο εβδομάδες, τα επιτελεία των δυο κομμάτων επικεντρώθηκαν στην οικονομική ενίσχυση της Βόρειας Ιρλανδίας και του Brexit.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και BBC

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανικό το «ύποπτο» drone που συνετρίβη σε λίμνη στη Λιθουανία - Ξέφυγε από την πορεία του
Η Λιθουανία, που είναι χώρα μέλος του NATO, ζήτησε πέρυσι από τη συμμαχία ενίσχυση της αντιαεροπορικής της άμυνας αφότου στρατιωτικά drones από τη Λευκορωσία έπεσαν στο έδαφός της δύο φορές τον Ιούλιο του 2025
Drone
«Φρένο» του Ιράν στον Τραμπ για τις διαπραγματεύσεις: «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι την πλήρη νίκη»
«Οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις του Ιράν είναι περήφανες και ακλόνητες στην υπεράσπιση της ακεραιότητας του Ιράν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης του Ιράν
Φρουροί της Επανάστασης
Ο Τραμπ θέλει συμφωνία με το Ιράν – «Απίθανη η επιτυχία των συνομιλιών», λένε Ισραηλινοί αξιωματούχοι
Ισραηλινοί κύκλοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς τις πιθανότητες επιτυχίας, επισημαίνοντας ότι η Τεχεράνη δύσκολα θα αποδεχθεί βασικές προϋποθέσεις που θέτει η αμερικανική πλευρά
Ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό