Κόσμος

Ταϊλάνδη: Ένας νεκρός και 6 τραυματίες ο αναθεωρημένος απολογισμός του μακελειού στο εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ από 14χρονο δράστη

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο περιστατικό με πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο απολογισμό των αρχών της Ταϊλάνδης.

Σημειώνοντας ότι ο πρώτος απολογισμός που έκανε λόγο για τρεις νεκρούς ήταν λανθασμένος, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν στο περιστατικό με πυροβολισμούς που συνέβη νωρίτερα την Τρίτη 3 Οκτωβρίου σε πολυτελές εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ.

«Αρχικά μιλήσαμε για τρεις θανάτους, αλλά στην πραγματικότητα μόνο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γουθάνα Σρετάναν, επικεφαλής του κέντρου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ταϊλάνδης.

Ως γνωστόν, η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο ένοπλο και σύμφωνα με ανάρτησή της στα social media πρόκειται για έναν 14χρονο, που σκόρπισε τον πανικό και τον θάνατο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Thai PBS είχε μεταδώσει ότι οι τραυματίες ήταν πέντε.

Δείτε στο βίντεο κάμερας ασφαλείας τη στιγμή της σύλληψης του ενόπλου: 

 

Η Κεντρική Υπηρεσία Ερευνών της Ταϊλάνδης ανάρτησε μία φωτογραφία στη σελίδα της στο Facebook ενός άνδρα που υποστηρίζει ότι είναι ο ύποπτος ένοπλος.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σρέθα Θαβίσιν εξέφρασε την ανησυχία του για το περιστατικό.

Φωτογραφία του Reuters από το σημείο της επίθεσης:

THAILANDFIRES REUTERS

«Είμαι ενήμερος για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Siam Paragon και έχω διατάξει την αστυνομία να διερευνήσει το θέμα. Κυρίως ανησυχώ για τη δημόσια ασφάλεια», έγραψε στο X πρώην Twitter.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέος θάνατος μυστήριο στη Ρωσία – Νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι ο υπουργός Μεταφορών λίγο μετά την αποπομπή του από τον Πούτιν
Για «αυτοκτονία» κάνουν λόγο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ενώ υπάρχουν υποψίες για το αν έπαιξε ρόλο η θητεία τους ως κυβερνήτης του Κουρσκ
Ρωσία - Υπουργός Μεταφορών 6
Δύο αδελφές πνίγηκαν αγκαλιασμένες στο Τέξας: «Μαμά, μπαμπά σας αγαπάμε», έγραψαν στο τελευταίο τους μήνυμα
Νεκρές οι Μπλερ και Μπρουκ Χάρμπερ, 13 και 11 ετών, αγνοούνται οι παππούδες τους, οι γονείς σώθηκαν την τελευταία στιγμή - Νεκροί 27 κατασκηνωτές και ομαδάρχες στην κατασκήνωση Camp Mystic
Κρεβάτια μέσα στη κατασκήνωση Camp Mystic