Κόσμος

Ταϊβάν: Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους F-16 Viper – Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον πιλότο

Ο πιλότος πιστεύεται ότι πρόλαβε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος

Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 Viper συνετρίβη στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα), με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον πιλότο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ταϊβάν δήλωσε ότι το F-16 Viper βρισκόταν σε μια εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας και ο πιλότος πιστεύεται ότι έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και εγκατέλειψε το αεροσκάφος στην κομητεία Hualien.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για να εντοπιστεί ο πιλότος, του οποίου η κατάσταση είναι άγνωστη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, αναπτύχθηκαν μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και ελικόπτερα τύπου Sea Gull, ενώ η Διοίκηση της Ακτοφυλακής έχει επίσης στείλει σκάφη στο σημείο.

Πηγή: OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Το παρασκήνιο της σύλληψης Μαδούρο σύμφωνα με την Washington Post: Το γνώριζε το Βατικανό, αρνήθηκε το καταφύγιο Πούτιν
Ο Μαδούρο δεν «έπιασε τα μηνύματα» Τραμπ να αυτοεξοριστεί από την Βενεζουέλα - Γιατί προτιμήθηκε για την επόμενη ημέρα η Ροντρίγκες που δεν είχε ιδέα για τον σχέδιο των ΗΠΑ
Ο συλληφθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο φτάνει στο ελικοδρόμιο του κέντρου του Μανχάταν, καθώς κατευθύνεται προς το δικαστήριο Daniel Patrick Manhattan των Ηνωμένων Πολιτειών
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα