Κόσμος

Ταξιδιωτική Οδηγία ΗΠΑ για Τυνησία και Σουδάν

Να εγκαταλείψουν την Τυνησία ζητά από τους αμερικανούς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που προειδοποιεί και όσους ταξιδεύουν στο Σουδάν.

Τα μέλη των οικογενειών των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ, στις πρεσβείες της Τύνιδας και του Χαρτούμ, καθώς και το μη απαραίτητο προσωπικό, διετάχθησαν να εγκαταλείψουν την Τυνησία και το Σουδάν, λόγω των εντεινόμενων ανησυχιών για την ασφάλειά τους, μετά το κύμα των αντι-αμερικανικών διαδηλώσεων, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Σάββατο.

«Δεδομένης της κατάστασης ασφάλειας στην Τύνιδα και στο Χαρτούμ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε την αποχώρηση όλων των μελών των οικογενειών καθώς και του προσωπικού μη έκτακτης ανάγκης και από τις δύο πρεσβείες», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βικτόρια Νιούλαντ.

Η ίδια ανέφερε επίσης ότι για τις δύο χώρες εκδόθηκαν αντίστοιχες ταξιδιωτικές οδηγίες.

Ταυτόχρονα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τυνησία να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσω εμπορικών πτήσεων.

Προειδοποίησε επίσης όσους ταξιδεύουν στο Σουδάν για πιθανούς κινδύνους και τους κάλεσε να αποφύγουν την περιοχή του Νταρφούρ και τις νότιες περιοχές Κορντοφάν.

Διαβάστε

ΗΠΑ: Ανέκριναν τον παραγωγό της ταινίας που ξεσήκωσε το μουσουλμανικό κόσμο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η «ανύπαρκτη» σχέση της Ζιζελ Πελικό με την κόρη της μετά την υπόθεση βιασμού - «Η μητέρα μου δεν είναι σύμβολο»
Όπως γράφει η Νταριάν στο βιβλίο της, η μητέρα της δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο σύζυγός της είχε κακοποιήσει την ίδια του την κόρη, λέγοντάς της: «Ο πατέρας σου είναι ανίκανος για κάτι τέτοιο»
Η κόρη της Gisele Pelicot, Caroline Darian 1