Κόσμος

Τανζανία: Μυστηριώδης μεταδοτική ασθένεια στη χώρα – Πέντε νεκροί

Μία μυστηριώδη μεταδοτική ασθένεια ερευνούν οι ειδικοί της Τανζανίας, καθώς ήδη πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η ασθένεια αυτή εντοπίστηκε σε “επτά ανθρώπους με συμπτώματα, όπως πυρετός, έμετος, αιμορραγίες και νεφρική ανεπάρκεια”, αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Τανζανίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ.

Ιατρικοί ειδικοί εστάλησαν στην περιοχή της Καγκέρα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, που συνορεύει με την Ουγκάντα, για να διεξάγουν έρευνα για αυτήν την “μεταδοτική” ασθένεια, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Τουμάινι Νάγκου.

“Ελήφθησαν δείγματα από τους ασθενείς και τους νεκρούς για να εντοπιστεί η προέλευση και το είδος της ασθένειας”, σημείωσε η ίδια, καλώντας τον πληθυσμό να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Το συμβάν αυτό προκύπτει έπειτα από επιδημικό επεισόδιο του ιού Έμπολα στην Ουγκάντα, που διήρκεσε σχεδόν τέσσερις μήνες και προκάλεσε τον θάνατο 55 ανθρώπων. Η Ουγκάντα κήρυξε το τέλος της επιδημίας τον Ιανουάριο.

Πέρυσι η Τανζανία εντόπισε ξέσπασμα λεπτοσπείρωσης, που είναι γνωστή και ως “νόσος των ποντικών”, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι στην περιοχή Λίντι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Αυτή η βακτηριακή ασθένεια, η οποία μεταδίδεται στον άνθρωπο από κάποια θηλαστικά, διαδίδεται από νερό ή τροφή που έχει μολυνθεί από τα ούρα ζώων που έχουν προσβληθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 1
Ισραήλ: Εγκρίθηκε το εποικιστικό σχέδιο οικοδόμησης στη ζώνη Ε1 στη Δυτική Όχθη – Απειλείται η λύση των δύο κρατών
Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 3.400 κατοικιών στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που θα διχοτομήσει τα παλαιστινιακά εδάφη
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη 1