Κόσμος

Τελειώνει το μαρτύριο για τους ακτιβιστές της Greenpeace στη Ρωσία

Βάσει του νόμου περί αμνηστίας που ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία, η ρωσική δικαιοσύνη άρχισε να βάζει τέλος στις διώξεις εναντίον των ακτιβιστών της Greenpeace, οι οποίοι κατηγορούνται για "χουλιγκανισμό" έπειτα από μια δράση τους στην Αρκτική.

“Το πρώτο από τα 30 μέλη του πληρώματος του Arctic Sunrise πληροφορήθηκε ότι η ερευνητική επιτροπή τερμάτισε τις διώξεις εναντίον του”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Greenpeace, ο Άαρον Γκρέι-Μπλοκ, σε ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για έναν άνδρα.

Λίγο νωρίτερα, μια άλλη εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Ρωσία, είχε ανακοινώσει πως τρεις ακτιβιστές έχουν ήδη ενημερωθεί για τον τερματισμό των διώξεων σε βάρος τους.

“Θα είναι ελεύθεροι να αναχωρήσουν από τη Ρωσία μόλις σφραγίσουν το διαβατήριό τους οι υπηρεσίες μετανάστευσης”, πρόσθεσε ο Γκρέι-Μπλοκ.

Απ’ αυτά τα τριάντα πρόσωπα, 26 δεν είναι Ρώσοι. Μέχρι τώρα οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη ρωσική επικράτεια.

Καθώς συνελήφθησαν στη θάλασσα από ρώσους κομάντος, δεν έχουν στα διαβατήριά τους βίζα που να δείχνει ότι μπήκαν νόμιμα στη Ρωσία και συνεπώς δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

“Ξέρουμε πως οι σφραγίδες αυτές θα ήταν το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δώρο και ελπίζουμε ότι θα έρθουν γρήγορα, όμως μέχρι τότε, δεν μπορούμε να πούμε πότε θα φύγουν”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τα τριάντα μέλη του πληρώματος του πλοίου της Greenpeace υπέγραψαν χθες, Δευτέρα, ένα έγγραφο στο οποίο δήλωναν ότι δεν αντιτίθενται στην αμνηστία, η οποία ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα από το ρωσικό κοινοβούλιο με την ευκαιρία των 20 χρόνων από την ψήφιση του Συντάγματος της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσία: Απελευθερώθηκε το τελευταίο μέλος της Greenpeace 

Ακτιβιστές της Greenpeace αναρριχήθηκαν στο Μέγαρο Πολιτισμού της Βαρσοβίας με αίτημα την απελευθέρωση μελών της οργάνωσης

Ρωσία: Ελεύθεροι με εγγύηση ακόμη 5 ακτιβιστές της Greenpeace

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: Κανείς δε με έπεισε για το Ιράν, εγώ έπεισα τον εαυτό μου – Τι είπε για Γροιλανδία, Ματσάδο και Νόμπελ Ειρήνης
«Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία για λόγους εθνικής ασφάλειας» είπε μεταξύ άλλων ο Τραμπ, ο οποίος «δεν βλέπει τον λόγο» να επικαλεστεί τον Νόμο περί Εξέγερσης στη Μινεσότα
Ντόναλντ Τραμπ
Φρίκη στην Ολλανδία: Επιθέσεις, εκφοβισμοί και ομαδικοί βιασμοί σε βάρος φοιτητριών σε «κολαστήριο» κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
Αναγκάζονταν να ζήσουν σε συγκρότημα μαζί με 125 πρόσφυγες για να «βοηθήσουν στην ενσωμάτωση» και έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ολλανδία
6
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας οδηγός
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου «ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί»
Γερμανία
Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ, ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού και φόνου
Ο Ντομινίκ Πελικό υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε το 2024 σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας
πελικό