Κόσμος

Τέλος εποχής για το στιγμιαίο διαζύγιο στην Ινδία – Ποινικοποιείται το «τριπλό τάλακ»

Το υπουργικό συμβούλιο της Ινδίας ενέκρινε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο καθίσταται ποινικό αδίκημα η πρακτική του στιγμιαίου προφορικού διαζυγίου, το οποίο είναι γνωστό ως "τριπλό τάλακ", δήλωσε σήμερα υπουργός της κυβέρνησης, την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι φλερτάρει με τις μουσουλμάνες ψηφοφόρους.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε πέρυσι ότι είναι παράνομη η πρακτική αυτή, αλλά η κυβέρνηση του Μόντι επιδιώκει, μετά τις διαμαρτυρίες μουσουλμάνων γυναικών, να την καταστήσει ποινικό αδίκημα για το οποίο δεν θα μπορεί να δοθεί εγγύηση και θα μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως τριών ετών.

Ο Ραβί Σανκάρ Πρασάντ, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα Ομοσπονδιακής Νομοθεσίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το διάταγμα αυτό επειδή η πρακτική του προφορικού διαζυγίου εξακολουθεί να ακολουθείται παρά την περσινή δικαστική απόφαση.

Τον περσινό Αύγουστο, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο που επέτρεπε στους μουσουλμάνους να χωρίζουν τις συζύγους τους, προφέροντας απλώς την λέξη “τάλακ”, που σημαίνει διαζύγιο στα αραβικά, τρεις φορές.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει νόμο με τον οποίο “να απαγορεύεται ρητά” η διαδικασία αυτή. Σε ομιλία του για την Ημέρα Ανεξαρτησίας τον περασμένο μήνα, ο Μόντι δήλωσε αναφερόμενος στις μουσουλμάνες ότι “δεν θα σταματήσει έως ότου δικαιωθούν”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν – Μετακίνησαν βομβαρδιστικά στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό
Τα 4 αεροσκάφη B-52H Stratofortress μεταφέρουν περίπου 32 τόνους όπλων, μεγάλης ακτίνας δράσης και έφτασαν στη στρατιωτική βάση Ντιέγκο Σκαρσία γύρω στα μέσα Μαΐου
Αεροσκάφος 31
Το Ιράν καλεί τους κατοίκους του Ισραήλ να εκκενώσουν – Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ισραηλινών αεροπορικών βάσεων
«Τιμωρητικές επιχειρήσεις θα διεξαχθούν σύντομα» λέει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν
Επίθεση πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ, στη Χάιφα 6