Κόσμος

Τερέζα Μέι: Λάθος του προέδρου Τραμπ η ανάρτηση αντιισλαμικών βίντεο

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επανέλαβε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέπραξε "σφάλμα" όταν αναμετέδωσε μέσω του Twitter τα βίντεο που είχε αναρτήσει μια ακροδεξιά βρετανική οργάνωση, τονίζοντας ότι σπέρνουν το μίσος και τον διχασμό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προκάλεσε την οργή των Βρετανών με την αιχμηρή απάντησή του στην Τερέζα Μέι, μετά την πρώτη καταδίκη της βρετανικής κυβέρνησης για την αναμετάδοση των αντιισλαμικών βίντεο που πρόβαλε το μικρό κίνημα Britain First (Πρώτα η Βρετανία).

Τερέζα Μέι: Δεν φοβόμαστε να κρίνουμε ότι κάνουν λάθος

“Το γεγονός ότι συνεργαζόμαστε δεν σημαίνει ότι φοβόμαστε να το πούμε όταν κρίνουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν λάθος και να είμαστε πολύ σαφείς μαζί τους”. Αυτό είπε η Τερέζα Μέι μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Αμάν της Ιορδανίας. “Και είμαι πολύ σαφής ότι η αναμετάδοση (των βίντεο) που είχαν μεταδοθεί αρχικά από το Britain First ήταν λάθος. Όταν αισθάνομαι ότι θα πρέπει να απαντήσω σε ένα μήνυμα στο Twitter το πράττω και αυτό έκανα με το μήνυμα του Τραμπ”.

Στη συνέντευξη αυτή, που μεταδόθηκε απευθείας από το βρετανικό δίκτυο BBC, η Τερέζα Μέι σημείωσε ωστόσο ότι η Βρετανία έχει “μια μακροχρόνια ειδική σχέση” με τις ΗΠΑ. Μια σχέση που, όπως είπε, “αντέχει και είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να συνεχιστεί”.

Την κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο πλευρών συζήτησε εξάλλου ο πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ουάσινγκτον με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου την Τετάρτη, όπως ανέφερε σήμερα πηγή της βρετανικής κυβέρνησης. Η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή το θέμα είναι “ευαίσθητο”, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέτερ Μαγιάρ: Ο πρώην σύμμαχος του Όρμπαν που τον εκθρόνισε από την πρωθυπουργία της Ουγγαρίας
Η πολιτική του πορεία άλλαξε το 2024, όταν αποχώρησε δημοσίως από το κυβερνών στρατόπεδο, καταγγέλλοντας φαινόμενα διαφθοράς, έλλειψη διαφάνειας και συγκέντρωση εξουσίας
Πέτερ Μαγιάρ
Τα Στενά του Ορμούζ «έκαψαν» τις διαπραγματεύσεις: «Θα τα κλείσουμε» λέει ο Τραμπ, τι απαντά το Ιράν
Η Τεχεράνη χαρακτήρισε ανέφικτες τις απαιτήσεις των ΗΠΑ ενώ από την πλευρά της η Ουάσινγκτον δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει τον έλεγχο του Ορμούζ στους Φρουρούς της Επανάστασης
U.S. President Donald Trump gestures as he speaks during a press conference in the James S. Brady Press Briefing Room at the White House in Washington, D.C., U.S., April 6, 2026. REUTERS
Εκλογές στην Ουγγαρία: Συντριπτική ήττα Όρμπαν μετά από 16 χρόνια, μεγάλος νικητής ο Μαγιάρ
Το κόμμα Tisza συγκεντρώνει 138 έδρες σε σύνολο 199 - Ο Όρμπαν παραδέχεται την βαριά του ήττα - Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πανηγυρίζει την «επιστροφή» της Ουγγαρίας στην Ευρώπη
O Ο Πέτερ Μαγιάρ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
95