Κόσμος

Τέρμα τα κουπόνια στους ιταλούς δημοσίους υπαλλήλους

«Η κυβέρνηση της Ρώμης, ετοιμάζεται να μειώσει τα κουπόνια με τα οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να γευματίζουν σε εστιατόρια και καφέ- μπαρ, λόγω της οικονομικής κρίσης», αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πιο αναλυτικά, η Κορριέρε αναφέρει ότι από τη σημερινή αξία, που κυμαίνεται μεταξύ επτά και οκτώ ευρώ, τα συγκεκριμένα κουπόνια πρόκειται, πιθανότατα, να πέσουν στα 5,5 ευρώ. Με τον τρόπο αυτόν, το ιταλικό δημόσιο θα μπορούσε να εξοικονομήσει γύρω στα δέκα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και έτσι ενδεχομένως, θα μπορούσε να αποφευχθεί η προγραμματισμένη αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας από το 21% στο 23%, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η διαφαινόμενη αυτή νέα μείωση των δαπανών, όμως, προκάλεσε ήδη την αντίδραση των εμπορικών ενώσεων. «Αν οι προθέσεις αυτές βρουν εφαρμογή, θα γυρίσουμε στα επίπεδα δαπανών του 1997 και θα στερηθούν πολύτιμο εισόδημα -το καθημερινό ψωμί, ουσιαστικά- χιλιάδες εργαζόμενοι σε καφέ, σελφ σέρβις, φθηνά εστιατόρια», υποστηρίζουν οι ενώσεις Αnseb και Fipe.

Πολλοί σχολιαστές, τονίζουν, επίσης, ότι οι αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία θα μπορούσαν να είναι πολύ ευρύτερες, από τη στιγμή που μεγάλος αριθμός οικογενειών, χρησιμοποιεί τα κουπόνια αυτά, για να ψωνίζει σε σούπερ μάρκετ, καλύπτοντας μέρος του τελικού λογαριασμού.

Κάθε χρόνο, τέλος, τα κουπόνια των Ιταλών δημοσίων υπαλλήλων, εγγυώνται στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας, υπό τη μορφή φοροεισπράξεων, 438 εκατομμύρια ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο χάος βυθίζεται η Θέουτα: 18 νεκροί μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν από το Μαρόκο στην Ισπανία – Διπλωματική κρίση με την Ιταλία
Η μαζική άφιξη περισσότερων από 1.500 ανθρώπων από το Μαρόκο οδήγησε σε στρατιωτική κινητοποίηση, υπερπλήρη κέντρα υποδοχής και έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε Μαδρίτη και Ρώμη
Θέουτα μεταναστευτικό 42
«Απόλυτο χάος» στην Ισπανία: Εννέα νεκροί μετανάστες στην προσπάθεια να φτάσουν στη Θέουτα – Η κυβέρνηση Σάντσεθ στέλνει στρατό
«Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν την Πολιτοφυλακή στην άσκηση των καθηκόντων της και σε ό,τι κριθεί αναγκαίο για τη διαφύλαξη της ασφάλειας της Θέουτα» αναφέρει το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών
Ισπανία
75