Κόσμος

Τερματισμό των επιδρομών κατά αμάχων ζητά ο Καρζάι

Οι θάνατοι αμάχων έχουν μειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι ζήτησε σήμερα να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων σε αφγανικά χωριά ώστε να αποφευχθούν οι απώλειες ανάμεσα σε αμάχους. 

“Πιστεύουμε πως ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν διεξάγεται στα αφγανικά χωριά και σπίτια. Θεωρούμε πως ο πόλεμος αυτός πρέπει να διεξαχθεί στα ιερά και στους τόπους εκπαίδευσης, αλλά και στους παράγοντες που δημιουργούν κίνητρα και στις οικονομικές πηγές πέρα από τα αφγανικά σύνορα”, τόνισε ο Καρζάι στην ετήσια Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο. 

“Για το λόγο αυτό ο αφγανικός λαός έχει ως προτεραιότητα να σταματήσουν οι επιχειρήσεις σε αφγανικά χωριά: να σταματήσουν οι νυχτερινές επιδρομές σε σπίτια και οι συλλήψεις Αφγανών μέσα στα σπίτια τους”, είπε χαρακτηριστικά. “Οι θάνατοι αμάχων έχουν μειωθεί, αλλά θα θέλαμε να πάψουν να υπάρχουν”, πρόσθεσε ο αφγανός πρόεδρος. 

Ο Καρζάι επισήμανε πως είναι πολύ σημαντικό το προσωπικό των ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων, διεθνών υπηρεσιών και του ΟΗΕ να σταματήσουν τις παράλληλες με την αφγανική κυβέρνηση δραστηριότητες και να αναλάβουν το ρόλο του υποστηρικτή και όχι του ανταγωνιστή. 

“Κάθε δραστηριότητα των διεθνών φίλων μας που γίνεται παράλληλα με την λειτουργία της κυβέρνησης στην πραγματικότητα υπονομεύει την οικοδόμηση του αφγανικού κράτους και των υποδομών του”, κατέληξε ο Καρζάι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε μετά από 52 χρόνια από τη θέση του ηγούμενου της Μονής Σινά ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
«Νοερά στέκομαι γονατιστός και δακρυσμένος μπροστά στην ιερή λάρνακα με τα πάντιμα λείψανα της μάνας και τροφού μου Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης - Για τα υπόλοιπα περιμένω να μιλήσει ο ουρανός», αναφέρει στην επιστολή του
Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
Άνοιξε η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι – Ο σύντροφός του κληρονομεί μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας του
Η διαδοχή του Ιταλού δημιουργού χαράζει μια νέα ισορροπία ανάμεσα στον σύντροφό του Λέο Ντελ’ Όρκο, τους οικογενειακούς κληρονόμους και το ίδρυμά του, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή είσοδο της LVMH
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι 2
Ο τελευταίος άνθρωπος που αντιπαρατέθηκε με τον Τσάρλι Κερκ πριν τη δολοφονία του ξεσπά: «Διαφωνούσα μαζί του, αλλά ήταν άνθρωπος»
Ο 29χρονος Χάντερ Κόζακ, φοιτητής μαθηματικών, είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Κερκ στη σκηνή του πανεπιστήμιο Γιούτα Βάλεϊ στις ΗΠΑ
Τέντα