Κόσμος

Θα “περνούσαν” 16 τόνους κάνναβης στην Ευρώπη

Η μαροκινή αστυνομία ανακοίνωσε την κατάσχεση χθες Δευτέρα στο λιμάνι της Ταγγέρης (βόρεια) ποσότητας 16,2 τόνων ρητίνης κάνναβης που ήταν κρυμμένη στο ρυμουλκούμενο φορτηγού που θα αναχωρούσε για την Ευρώπη.

Η ποσότητα του ναρκωτικού ήταν μοιρασμένη σε ξύλινα κιβώτια στο ρυμουλκούμενο φορτηγού διεθνών μεταφορών με πινακίδες του βασιλείου, διευκρίνισε η Γενική Διεύθυνση Εθνικής Ασφαλείας (Direction générale de la sûreté nationale, DGSN) σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο οδηγός του φορτηγού, 35χρονος Μαροκινός, συνελήφθη και διενεργείται έρευνα για να «συλληφθούν όλοι όσοι ενέχονται σε αυτό το εγκληματικό δίκτυο» και να εξακριβωθούν «οι πιθανές διακλαδώσεις του στο Μαρόκο και στην Ευρώπη», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι κατασχέσεις κάνναβης είναι συχνές στο βασίλειο, που βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης ως προς την παραγωγή και την εξαγωγή ρητίνης κάνναβης, κατά την εκτίμηση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (ONUDC).

Πάντως η επιφάνεια των καλλιεργειών, που είναι συγκεντρωμένες στο βόρειο τμήμα της χώρας, δεν είναι γνωστή, ούτε η παραγόμενη ποσότητα, ελλείψει επίσημων δεδομένων.

Το 2019 κατασχέθηκαν συνολικά 179 τόνοι κάνναβης, έναντι περίπου 50 τόνων την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τις μαροκινές αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι