Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θάνατος ομογενή στο Βούπερταλ: Εν αναμονή του πορίσματος

Θάνατος ομογενή στο Βούπερταλ: Εν αναμονή του πορίσματος

Παραμένουν τα ερωτήματα για τον θάνατο του 25χρονου Έλληνα στη Γερμανία σε κρατητήριο στο Βούπερταλ.

Αυτό που απασχολεί την οικογένεια είναι υπό ποιες συνθήκες ο 24χρονος έχασε τη ζωή του στα κρατητήρια στο Βούπερταλ. Από μέρα σε μέρα ο δικηγόρος του θύματος αναμένεται να λάβει στα χέρια του τον φάκελο που περιλαμβάνει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

«Έχει τελειώσει η νεκροψία. Υπάρχει το πόρισμα του ιατροδικαστή μέσα στον φάκελο. Τον φάκελο δεν τον έχουμε πάρει ακόμα, τον περιμένουμε από μέρα σε μέρα. Θα δούμε τι έχει διαπιστώσει ο ιατροδικαστής εάν συνάδουν με όλα τα άλλα που έχουν καταγραφεί» σημείωσε ο Δημήτρης Κούρος.

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα παραμένει ο λόγος που άργησε μια ολόκληρη εβδομάδα να δημοσιευθεί το περιστατικό.

«Το μεμπτό εδώ είναι οτι δεν δημοσιοποιήθηκε αμέσως και το επιχείρημα τωναρχών οτι δεν θέλαμε να εκθέσουμε την οικογένεια είναι ρηχό» συμπλήρωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Στο μεταξύ χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης λαμβάνει η αδελφή του θύματος. Όλη την υπόθεση έχουν αναλάβει οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές του Χάαγκεν για λόγους αμεροληψίας, ενώ δίπλα στην οικογένεια βρίσκονται οι προξενικές αρχές.

Διπλωματικές και προξενικές αρχές στη Γερμανία παρακολουθούν στενά την υπόθεση

Αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου Έλληνα πολίτη, ενόσω τελούσε υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Βούπερταλ, διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι ο γενικός πρόξενος στο Ντίσελντορφ μετέβη στην πόλη Hagen, πλησίον του Βούπερταλ, και συναντήθηκε με τον αναπληρωτή αστυνομικό διευθυντή της πόλης, καθώς το εν λόγω αστυνομικό τμήμα έχει αναλάβει την υπόθεση διερεύνησης του εν θέματι τραγικού συμβάντος.

Επίσης, ενημερώνουν ότι είχε συνάντηση με στελέχη της Εισαγγελίας της πόλης Hagen και αναμένεται να παρακολουθήσει την συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία θα εξετάσει το συμβάν και η οποία θα λάβει χώρα αύριο.

Περαιτέρω, γνωστοποιούν ότι η πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο έχει αποστείλει επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ζητώντας την πλήρη ενημέρωση της ελληνικής πλευράς για την υπόθεση.

Τέλος, σημειώνουν ότι το γενικό προξενείο στο Ντίσελντορφ συνεχίζει να βρίσκεται σε επαφή με τους οικείους του θανούντος Έλληνα πολίτη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις