Κόσμος

Θέλουν βάση στην Κύπρο οι Γάλλοι

Οι Γάλλοι φαίνεται ότι θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο και έτσι φαίνεται ότι αναζητούν βάση στην Κύπρο.

Η βάση που θέλουν οι Γάλλοι στην Κύπρο ίσως δεν έχει την κλασική μορφή όπως μια αντίστοιχη αμερικανική στην Ελλάδα ή εκείνη που διατηρούν οι Βρετανοί, ωστόσο το γαλλικό ενδιαφέρον είναι έντονο.
Οι ανακατατάξεις στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή μαζί με την ανακάλυψη μεγάλων αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή της γαλλικής Total ενισχύουν το ενδιαφέρον της Γαλλίας.
Μακρόν και Αναστασιάδης συζήτησαν χθες σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν εκτός από θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος και θέματα ασφάλειας και άμυνας.
Η συνεργασία των δύο χωρών πάει πίσω σ το χρόνο αρκετές δεκαετίες και σύμφωνα με πηγές της Κυπριακής Δημοκρατίας το θέμα της βάσης συζητείται εδώ και καιρό. Πιθανότατα ωστόσο η Κύπρος συζητά ενισχυμένες διευκολύνσεις κυρίως στη θάλασσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς μπορούμε να εντοπίζουμε βίντεο και εικόνες που δημιουργήθηκαν με ΑΙ – Όταν η τεχνητή νοημοσύνη θολώνει τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψευδαίσθησης
Τα social media έχουν κατακλυστεί το τελευταίο διάστημα από υπερρεαλιστικές εικόνες και βίντεο που φαίνονται αληθινά, αλλά στην πραγματικότητα έχουν δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)
REUTERS
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι: Τρυφερές οικογενειακές στιγμές σε χωράφι με κολοκύθες με τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ για το Halloween
«Αυτό που έχει σημασία είναι να δημιουργούμε στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα» έγραψε η Μέγκαν συνοδεύοντας το βίντεο που ανέβασε στο Instagram
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι
Μουσείο του Λούβρου: «Τα μουσεία δεν είναι ούτε οχυρά ούτε θησαυροφυλάκια», προειδοποιούν 57 διευθυντές διεθνών ιδρυμάτων
Μετά την κλοπή κοσμημάτων από το Λούβρο, 57 επικεφαλής διεθνών μουσείων εκφράζουν ανησυχία για την εύθραυστη φύση της βασικής αποστολής των μουσείων
Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι