Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Θεραπευτής” τσαρλατάνος μόλυνε 16 πελάτες του με τον ιό του AIDS

“Θεραπευτής” τσαρλατάνος μόλυνε 16 πελάτες του με τον ιό του AIDS

Ένας άντρας, 51 ετών, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως θεραπευτής, είναι πλέον αντιμέτωπος με ποινική δίωξη ενώπιον της ελβετικής δικαιοσύνης με την κατηγορία ότι έκανε μεταγγίσεις σε συνολικά 16 ανθρώπους, όμως με αίμα μολυσμένο από τον ιό του AIDS.

Πρόκειται για μια υπόθεση που ήλθε στο φως της δημοσιότητας προ μερικών ετών στην Ελβετία, όταν οι πρώτοι μεταγγισμένοι άρχισαν να προσέρχονται στο κρατικό νοσοκομείο στη Βέρνη, παραπονούμενοι ότι “το αίμα με το οποίο έγινε η μετάγγιση ήταν μολυσμένο”, ενώ ανέφεραν ότι ήταν όλοι ασθενείς του ίδιου “θεραπευτή” (τα στοιχεία του δεν έχουν εισέτι δημοσιευτεί).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας ‘Blick’, “αρκετοί ασθενείς παραπονέθηκαν”, εξάλλου “ότι οι ενέσεις με το μολυσμένο αίμα γίνονταν ή στο λαιμό, ή στην πλάτη τους”.

Ο παραπεμπόμενος σε δίκη αρνείται έως τώρα την κατηγορία ότι συνετέλεσε στο να διαδοθεί ο ιός του AIDS. Επίσης το κίνητρο που είχε για την εγκληματική αυτή πράξη παραμένει ακόμα και σήμερα εντελώς άγνωστο.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δεν είναι ασθενής του AIDS. Oι διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι το μολυσμένο αίμα το παρέλαβε από μεμονωμένο ή πλείονες προμηθευτές. Πάντως “τα χαρακτηριστικά του ιού του AIDS που ανιχνεύθηκε στο αίμα των θυμάτων είναι συγγενή”, βεβαιώνουν οι ελβετικές διωκτικές αρχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε