Κόσμος

Θετικός στον κορονοϊό ο Πρίγκιπας Κάρολος και αγωνία για την Βασίλισσα

Σύμφωνα με το BBC την τελευταία φορά που συνάντησε την μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν στις 12 Μαρτίου. Δυο ημέρες νωρίτερα είχε συναντήσει τον Αλβέρτο του Μονακό. Τι λέει το Παλάτι.

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση στην Βρετανία αλλά και σε όλο τον κόσμο ότι ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό κι έχει εμφανίσει ελαφρά συμπτώματα.

Ηλικίας 71 ετών, ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ “βρίσκεται σε καλή κατάσταση”, εκτός των συμπτωμάτων που έχει εκδηλώσει, διαβεβαίωσε το Clarence House σε ένα δελτίο τύπου.

“Ο πρίγκιπας της Ουαλίας διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό” επισημαίνει σε μια ανακοίνωση το γραφείο του. “Έχει παρουσιάσει ελαφρά συμπτώματα, παραμένει, κατά τ’ άλλα, σε καλή κατάσταση και εργάζεται από το σπίτι τις τελευταίες ημέρες, όπως συνήθιζε”. “Η δούκισσα της Κορνουάλης υποβλήθηκε επίσης σε εξετάσεις και δεν έχει νοσήσει από τον ιό” σημειώνει το Clarence House. Ο πρίγκιπας και η σύζυγός του Καμίλα έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό στη Σκωτία.

Click4More Θετικός στον κορονοϊό ο Πρίγκιπας Κάρολος – Υποψίες ότι τον κόλλησε ο Αλβέρτος του Μονακό

“Δεν είναι δυνατό να επαληθευτεί από ποιον κόλλησε τον ιό ο πρίγκιπας λόγω του μεγάλου αριθμού υποχρεώσεων που είχε αναλάβει, στα πλαίσιο του δημόσιου ρόλου του, τις τελευταίες εβδομάδες”. Ωστόσο, κάποιοι εικάζουν ότι ο Κάρολος κόλλησε τον κορονοϊό από τον Αλβέρτο τον οποίο συνάντησε στις 10 Μαρτίου και στην συνέχεια και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό διαγνώσθηκε με κορονοϊό.

Αγωνία για την Βασίλισσα Ελισάβετ

Σύμφωνα με το BBC ο Πρίγκιπας και η σύζυγός του πήγαν στην Σκωτία στο κάστρο του Μπαλμόραλ την περασμένη Κυριακή. Και οι δυο έκαναν το τεστ στην Δευτέρα και πήραν τα αποτελέσματα το βράδυ της Τρίτης (24/03/2020).

Ωστόσο εκφράζεται αγωνία για την Βασίλισσα Ελισάβετ καθώς η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Καρόλου ήταν στις 12 Μαρτίου και την ίδια ημέρα συναντήθηκε με την μητέρα του. Ωστόσο, αξιωματούχοι στο Παλάτι αναφέρουν ότι η υγεία της Βασίλισσας που είναι 93 ετών είναι πολύ καλή. Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι το νωρίτερο που θα μπορούσε να της μεταδώσει τη νόσο είναι στις 13 Μαρτίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρώτο βήμα Ζελένσκι για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία: Επικοινώνησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για διαπραγματεύσεις
Συμφώνησε με τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την ειρήνευση στην Ουκρανία καθώς και για τη μορφή που θα διεξαχθούν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Εμανουέλ Μακρόν: «Πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στη Ρωσία γιατί εκείνη δεν επιδιώκει την ειρήνη»
Ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί το Λονδίνο τη Δευτέρα για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς και τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ για να μιλήσουν για θέματα του πόλεμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
μακρόν
Η Σουηδία «κυνηγάει» ρωσικά υποβρύχια «σχεδόν κάθε εβδομάδα» – Ψυχροπολεμικό κλίμα στα νερά της Βαλτικής
Το σουηδικό ναυτικό καταγράφει αυξανόμενη ρωσική δραστηριότητα στη Βαλτική και προετοιμάζεται για ακόμη πιο επιθετική παρουσία, μόλις ο πόλεμος στην Ουκρανία παγώσει
Ένα ρωσικό υποβρύχιο
ΗΠΑ: Ελεύθερος σκοπευτής της Ακτοφυλακής εξουδετερώνει ταχύπλοο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό – Εντυπωσιακό βίντεο από την επιχείρηση
Ένα θεαματικό βίντεο δείχνει ελικόπτερο της αμερικανικής ακτοφυλακής να πυροβολεί με απόλυτη ακρίβεια τις μηχανές ενός «go-fast» σκάφους που μετέφερε πάνω από 9 τόνους κοκαΐνης
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δείχνει τον ελεύθερο σκοπευτή να πυροβολεί το σκάφος των λαθρεμπόρων