Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θρίλερ στον αέρα για το πριγκιπικό ζεύγος Ουίλιαμ – Κέιτ!

Θρίλερ στον αέρα για το πριγκιπικό ζεύγος Ουίλιαμ – Κέιτ!
Reuters

Λαχτάρα για το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας, Ουίλιαμ και Κέιτ, καθώς το αεροπλάνο τους βρέθηκε σε σοβαρές αναταράξεις εξαιτίας σφοδρής καταιγίδας και απέτυχε δύο φορές να προσγειωθεί στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Κέιτ είναι καλά στην υγεία τους, μετά και την διπλή αποτυχημένη προσπάθεια προσγείωσης.

Το αεροσκάφος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε το πριγκιπικό ζευγάρι αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διπλή προσπάθεια προσγείωσης στο Ισλαμαμπάντ το απόγευμα (σ.σ. ώρα Ελλάδος) της Πέμπτης (17.10.2019) και τελικά να επιστρέψει στη Λαχόρη, λόγω της έντονης καταιγίδας που επικρατούσε στην περιοχή.

Ουίλιαμ και Κέιτ επισκέπτονται για 4η ημέρα το Πακιστάν, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις αποκατάστασης των σχέσεων, μεταξύ Βρετανίας και Πακιστάν.

Είναι η πρώτη βασιλική περιοδεία στην χώρα από το 2006, λόγω των προβλημάτων ασφαλείας που επικρατούσαν 13 χρόνια πριν.

Μάλιστα ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ο οποίος είναι πακιστανικής καταγωγής βρέθηκε εκεί τον Δεκέμβριο του 2017.

Θερμή υποδοχή σε Ουίλιαμ – Κέιτ

Το πριγκιπικό ζευγάρι έφτασε στην αεροπορική βάση του Πακιστάν, Νουρ Χαν, την Δευτέρα (14.10.2019), με την Κέιτ να φοράει ένα γαλάζιο πανέμορφο σύνολο της Κάθριν Γουόκερ, ενώ ο Ουίλιαμ φορούσε ένα κοστούμι σε βαθύ μπλε χρώμα. Πακιστανοί αξιωματούχοι τους υποδέχτηκαν με ένα μπουκέτο λουλούδια.

Την δεύτερη μέρα, το ζευγάρι παρευρέθηκε σε μια σειρά υποχρεώσεων στο κέντρο της πόλης, ενώ επισκέφτηκαν και σχολείο στην πρωτεύουσα, όπου μίλησαν με τα παιδιά και τους καθηγητές και έβγαλαν και αναμνηστική φωτογραφία.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Εθνικό Πάρκο, Margalla Hills, όπου συνάντησαν παιδιά από 3 σχολεία που εργάζονται σε έργα που θα βοηθήσουν το Πακιστάν να επιτύχει τους στόχους ανάπτυξης.

Αργότερα την ίδια ημέρα, συνάντησαν και τον πρωθυπουργό της χώρας, Ίμραν Χαν, στην κατοικία του. Ο Χαν ήταν φίλος με την μητέρα του Ουίλιαμ, την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις