Κόσμος

Τι χρονιά έχουμε; Γιος βοηθού σερίφη πυρπόλησε τρεις εκκλησίες αφροαμερικανών!

Περιστατικό που μας γυρίζει τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω συνέβη στη νότια Λουϊζιάνα με τον γιο ενός βοηθού σερίφη να βάζει φωτιά σε εκκλησίες αφροαμερικανών.

Ειδικότερα ο γιος ενός βοηθού σερίφη κατηγορείται από τις αρχές για εμπρηστική επίθεση σε τρεις εκκλησίες Αφροαμερικανών στην νότια Λουϊζιάνα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι αρχές έδρασαν γρήγορα και κατάφεραν να συλλάβουν τον φερόμενο ως δράστη, καθώς υπήρχα φόβοι πως θα εξαπέλυε και άλλες επιθέσεις. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γιος του βοηθού σερίφη ονομάζεται Χόλντεν Μάθιους, είναι 21 ετών και κάτοικος της κομητείας Σέιντ Λόντρι Πάρις όπου συνέβησαν οι πυρπολήσεις.

Ο 21χρονος δράστης διώκεται με τρεις κατηγορίες για εμπρησμό σε χώρους λατρείας, μία κατηγορία για κάθε μία από τις επιθέσεις του και κάθε κατηγορία προβλέπει ποινή κάθειρξης έως και 15 έτη, όπως ανέφερε ο αρχηγός πυροσβεστικής της Λουϊζιάνα, Μπουτς Μπράουνιγκ.

«Αποδεικτικά στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι ο Μάθιους είναι ο ύποπτος», τόνισε ο Μπράουνιγκ σε μια συνέντευξη Τύπου και τόνισε πως ο γιος του βοηθού σερίφη Ρόι Μάθιους από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σέιντ Λόντρι Πάρις συνελήφθη αργά χθες, περίπου 12 ώρες μετά την ταυτοποίησή του ως φερόμενου δράστη.

«Αισθανθήκαμε ότι επίκειντο και άλλα εγκλήματα», δήλωσε. «Για χάρη της δημόσιας ασφάλειας εξασφαλίσαμε τάχιστα εντάλματα και τον συλλάβαμε», πρόσθεσε.

Οι τρεις εκκλησίες, που κατεστράφησαν από τις πυρκαγιές, ήταν κυρίως χώροι λατρείας αφροαμερικανών πιστών, με τις αρχές να υποπτεύονται πως οι εμπρησμοί ήταν εγκλήματα μίσους, χωρίς ωστόσο να έχουν απαγγελθεί τέτοιες κατηγορίες στο Μάθιους.

Σύμφωνα με τις έρευνες, ο Μπράουνιγκ ανέφερε ότι οι αρχές έμαθαν ότι ο Μάθιους «είχε μια σχέση με ένα είδος μουσικής, που αποκαλείται μπλακ μέταλ». Το είδος αυτό μουσικής σχετίζεται με εμπρησμούς εκκλησιών σε άλλα μέρη του κόσμου, τόνισε. Οι πυρκαγιές σημειώθηκαν μεταξύ 26 Μαρτίου και 4 Απριλίου.

Ο σερίφης της κομητείας Μπόμπι Γκουίντροζ είπε ότι πιστεύει ότι ο βοηθός του δεν είχε γνώση της εμπλοκής του γιου του Χόλντεν Μάθιους, στις εμπρηστικές επιθέσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν - «Σκοτώσαμε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που χρηματοδότησε τη Χαμάς»
Ο Σαΐντ Ιζάντι, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Διεύθυνσης της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών «χρηματοδότησε και εξόπλισε τη Χαμάς πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» υποστηρίζει το Ισραήλ
Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν
16
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
7
Και ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης ενάντια στην Ελλάδα με καταγγελία για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης
Τόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης όσο πλέον και η κυβέρνηση της Βεγγάζης στη Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα για «παραβίαση δικαιωμάτων της Λιβύης στα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης»
Χαλίφα Χαφτάρ 24