Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Τηλεοπτικό διάγγελμα Μακρόν – “Φλέγεται” η Γαλλία από τον κορονοϊό

Μακρόν
Reuters Αρχείο

Τηλεοπτικό διάγγελμα του προέδρου Μακρόν αύριο Τετάρτη (28.10.2020), καθώς η επιδημία Covid19 επιδεινώνεται στη χώρα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, έγινε γνωστό από το γραφείο του, αφότου ο Γάλλος ηγέτης είχε σειρά συναντήσεων για να επανεξεταστεί η κατάσταση της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη Γαλλία.

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν επιλογές για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων στη μάχη κατά της νόσου Covid19, που συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα παρά το γεγονός ότι εφαρμόζει από τους αυστηρότερους περιορισμούς στην Ευρώπη, σύμφωνα με τρεις πηγές ενήμερες για το θέμα.

Το Ελιζέ δεν ανέφερε ποιο ακριβώς θα είναι το αντικείμενο του διαγγέλματος του Εμανουέλ Μακρόν, όμως τέτοιου είδους τηλεοπτικές παρεμβάσεις αποτέλεσαν κατά το παρελθόν ευκαιρία για την ανακοίνωση νέων μέτρων στη μάχη κατά της επιδημίας.

Μακρόν: Να επαγρυπνούν οι Γάλλοι 

Στο μεταξύ, το Παρίσι κάλεσε σήμερα Τρίτη (27.10.2020) τους Γάλλους υπηκόους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση στις χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις κατά της Γαλλίας, προτρέποντάς τους να αποφεύγουν τις συναθροίσεις.

“Σε πολλές χώρες, υψώνονται τις τελευταίες ημέρες φωνές υπέρ του μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, ιδίως των αγροδιατροφικών, όπως και γενικότερα φωνές για διαδηλώσεις κατά της Γαλλίας”, επισημαίνει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωση στον ιστότοπό του.

“Θα πρέπει να αποφεύγετε τις περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα αυτές οι διαδηλώσεις, να παραμένετε στο περιθώριο κάθε συνάθροισης και να ακολουθείτε τις συστάσεις της πρεσβείας της Γαλλίας ή του εκάστοτε προξενείου”, προστίθεται.

“Συστήνεται να επιδεικνύετε τη μεγαλύτερη προσοχή, ιδίως στην περίπτωση που μετακινείστε και στους πιο πολυσύχναστους τουριστικούς χώρους και τις κοινότητες των ομογενών”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις